Actueel

De Tien: Ergernissen tijdens een stapavond in Groningen

Groningen is uniek in Nederland als het gaat om het bruisende stapleven. Er is geen sluitingstijd, alles is dicht bij elkaar en je hoeft niet overal te betalen voor entree of het toilet. Toch zijn er altijd dingen die je tegenkomt die je niet aanstaan en waar je maar mee moet dealen. De Studentenkrant heeft ze even op een rijtje gezet.

  1. Alleen contant betalen

Als je lekker op de dansvloer staat en het jouw beurt is om bier te halen ga je rustig naar de bar om zes bier te bestellen. Als de biertjes voor je neus staan blijkt dat je niet kan betalen met je pinpas. Moet je potverdorie naar de Grote Markt lopen om daar een paar flappen uit de muur te trekken voordat je eindelijk kan geniet van je biertje. Niemand heeft daar zin in.

  1. ID-kaart vergeten

In een vriendengroep is er altijd wel een die weer zijn ID-kaart is vergeten. Door eerst vrienden binnen te laten gaan met een ID-kaart hoop je dat de beveiliger bij de laatste paar vrienden niet meer vraagt naar hun ID-kaart. Op de een of andere manier wordt toch altijd die vriend er uitgepikt om zijn ID-kaart te laten zien die hij vergeten is. Hij komt er niet in en als solidaire vriendengroep ga je de kroeg ook maar weer uit om vervolgens te kijken waar je wel binnenkomt.

  1. De wc’s

Het enige voordeel aan het naar de wc gaan in Groningse kroegen is het feit dat het gratis is. Voor de rest is het vaak drama. Er is een wachtrij, het wc-papier is altijd op, deuren kunnen niet op slot en als je eindelijk in een wc kan, ga je snel weer weg omdat het te vies voor woorden is. Zelfs als je lam bent wil je niet op een wc gaan zitten waar sporen van plas, kots en poep te zien zijn.

  1. Onverwachte afstapjes

Op het ene moment ben je lekker aan het dansen en op het andere moment lig je opeens op de grond. Lag het nou aan jou of was dat afstapje er net nog niet? Je vrienden vinden het in ieder geval wel grappig en zelf kan je er ook wel om lachen. Behalve de volgende ochtend wanneer je rug toch wel erg pijn doet.

  1. Te vroeg ‘Het gras van het Noorderplantsoen’

Op een goede avond vergeet je weleens de tijd en je schrikt op als je de begintonen hoort van ‘Het gras van het Noorderplantsoen’. Is het nu al zes uur? Gaan ze nu al sluiten? Het is nog harstikke vol hier. Bleek dat de DJ het even leuk vond om het slotlied om 02:15 uur te gaan draaien.

  1. Geen Nederlandstalige liedjes in de karaokebar

Eindelijk heeft Groningen een officiële karaokebar met goede appratuur en een groot scala aan liedjes. Alleen geen Nederlandse liedjes. Dat maakt het een stuk minder leuk. Lekker een hitje blèren van Marco Borsato zit er helaas niet in. Huilen.

  1. Door de muziek heen praten

Je zit lekker er lekker in, je maakt wat gekke dansmoves en geniet van de sfeer. Klinkt er opeens door de speakers: ‘Welke dames zoeken nog een man om mee naar huis te gaan?’ De hele vibe waar je in zat is weg. De kalende barman annex DJ dacht even dat hij leuk was met zijn getetter door de microfoon.

  1. Ellebogen

Terwijl je je weg baant door de kroeg stoot je weleens per ongeluk iemand aan. Vriendelijk zeg je sorry en loop je weer door. Dit wordt niet in dank afgenomen en je voelt een elleboog in je zij van de persoon die je per ongeluk aantikte. Ogen die kunnen doden kijken je aan maar je houdt jezelf in. Geen zin in ruzie, maar hij haalt het bloed onder je nagels vandaan.

  1. Barblockers

Er zijn in elke kroeg wel een paar mannen van minstens 35 jaar die de hele avond vastgeklampt aan de bar zitten. Met een biertje in de hand kijken ze viezig naar het jonge gespuis. Tot overmaat van ramp bezetten zij driekwart van de bar en maken ze het je moeilijk om drank te halen. Moeten ze niet thuis naast moeder de vrouw liggen?

  1. Teloorgang van kledingstukken

De volgende dag wordt de schade zichtbaar. Je schoenen zijn niet meer te herkennen, je jas blijkt niet van jou te zijn, alles ruikt naar bier en door een val zit er een gat je in je broek. Het was een mooie avond behalve voor je kleding. Die komt er altijd slechter vanaf dan dat je dacht. Wat een zonde van je mooie nieuwe schoenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.