‘Ben Hard is ordinair en ongeloofwaardig’

Beste SK,

De waarheid is hard. De waarheid is dat Ben Hard, voor veel studenten een icoon, was.

Vanavond rond half 11 legde mijn huisgenoot de laatste februari SK voor onze neus open. De waarheid is dat we gestopt waren na het lezen van de helft, van de inleiding.

Ik citeer “Nadat ik bijna besloten heb dan toch maar een dik wijf van achteren te nemen”. Besloten? Ben Hard neemt overwegingen over een dik wijf? De tering! De waarheid is dat Ben wanhopig is.

We gaan verder; “Zie ik ineens een heet hertje aan de bar van ‘t Fust staan. Zoekend kijkt ze om zich heen en na haar even uitgebreid bekeken te hebben besluit ik erop af te gaan” Uitgebreid bekijken? Wederom besluiten? Ben Hard onderneemt actie binnen drie seconden! Wat ik hier lees is dat Ben normaal gesproken te onzeker is om op een meisje af te stappen en nu eindelijk moed heeft ingedronken en zijn ballen bij elkaar heeft geraapt om op een meisje af te stappen. Het gebrek aan regelkunde druipt er al helemaal af na het lezen van de volgende zin: “Na wat plat geluld te hebben over studies en tentamens, legt ze ineens haar hand op mijn kruis”. Serieus… heeft de schrijver enige praktijk ervaring? Hoe ongeloofwaardig wil je het hebben.

Ben Hard is niet meer de seksuele doch sensuele verhalenverteller, Ben Hard is ordinair en ongeloofwaardig geworden.

Ik heb de moeite niet genomen om het hele stuk te lezen. Mijn andere huisgenoot heeft het later wel in zijn geheel doorgelezen en hij maakte een belangrijke conclusie waarom de kwaliteit van Ben Hard gedaald is. Hij kreeg geen harde pik. Een belangrijke maat’staaf’ voor de verhalen van de oude Ben Hard.

Een maand of wat geleden heb ik jullie al geattendeerd op het feit dat Ben Hard ontzettend slecht is geworden. Jullie hebben er niks aan veranderd zo te lezen tot mijn, en vele SK lezers, grote spijt. Ik zal jullie geen gezeik meer opsturen over de stukjes van Ben, want de waarheid is dat ik niet meer de moeite ga nemen om ze te lezen.

Mvg, Erwin


Beste Erwin,

Helaas kunnen we je e-mail niet in behandeling nemen. De waarheid is dat we niet verder zijn gekomen dan het eerste woord, van de eerste regel.

Mvg,

David Meulenbeld en Rixt Riemersma

Hoofdredacteurs Groninger Studentenkrant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.