Vlijmscherpe onzin

Het hele weekend stond vooral in het teken van Koningsliedgejengel. De W van ‘Werkloos’ kan waarschijnlijk spoedig aan John Ewbank’s repertoire worden toegevoegd. Het lied is feilloos gefileerd door critici en iedere gewone Nederlander.

De melodie is niks, het rapstukje is belachelijk en de tekst is onzin. Enfin, een boel gezeik om een slechte poging. Maandag is ongetwijfeld de perfecte dag om nog even te blijven hangen in deze zeurmodus. Bij het onderwerpen van het Koningslied aan een scherpe analyse kwam men al tot de conclusie dat deze louter bestond uit een lap nietszeggende onzintekst. Op deze manier inzoomen op songteksten kan echter bij ieder Nederlands nummer, zo bewijzen Kasper en Michiel van De Snijtafel. Zij ontleden bekende nummers totdat er niets van overblijft. Marco Borsato, Abel, De Kast, Volumia!, Bløf, niemand blijft gespaard. Een voorbeeldje: “Zij maakt het verschil” van de Poema’s. Regel voor regel wordt de tekst geanalyseerd met ijzersterke conclusies ten gevolge: “Staat er in de tekst wat met potlood staat geschetst kan met kleur worden ingetekend? Dat het met potlood staat geschetst wil nog niet zeggen dat het nog geen kleur heeft, je hebt namelijk ook kleurpotloden.” Een rits briljante analyses op heerlijk melig niveau. Check het na de klik:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.