Uitgeflekst

Studentenvereniging a. s. v. Fleks;
ongedwongen gebonden,
ontbonden

_MG_7875bewerkt-1

Studentenvereniging Fleks trekt de stekker eruit. Flexit! Na twaalf jaar houdt de vereniging er mee op, zo was te lezen op de website van de Universiteitskrant. Fleks lijkt het eerste slachtoffer van de bezuinigings- en rendementsmaatregelen welke uiteindelijk op de student afgewenteld worden. Want sneller je diploma halen betekent minder tijd voor je vereniging. Een teruglopend ledenbestand was dan ook de voornaamste reden voor het opheffen van Fleks.

Tim Leegstra zal de boeken ingaan als de laatse voorzitter van Fleks. Hij is bang dat landelijke maatregelen zullen leiden tot onzelfstandige studenten zonder enige bestuurlijke ervaring, zo laat hij in een opiniestuk weten: “Den Haag heeft het allemaal fantastisch voor elkaar. De heren en dames daar zijn het levende bewijs dat je alleen iets kan bereiken, wanneer je braaf naar school gaat en als een goede student je opdrachtjes maakt, nominaal uiteraard. Studentenverenigingen zijn er toch alleen maar om te zuipen, dat weet iedereen. Met je diploma op zak heb je namelijk gelijk een baan, de kwaliteit van het onderwijs is zo hoog dat je niets anders nodig hebt.”
Voor Tim Leegstra was de beslissing om de vereniging op te heffen niet een hele moeilijke: “Je wilt natuurlijk zo lang mogelijk doorgaan. Maar met een teruglopend ledenbestand wordt dat lastig. Dan organiseer je een feest en komen er 25 mensen opdagen. Dan is het voor de leden ook niet meer leuk.”

Zijn beslissing stuitte dan ook op weinig tegenstand, niet van leden en niet van oud-leden. “Uiteraard is iedereen teleurgesteld. Maar tegelijkertijd zijn onze leden ook toe aan zekerheid. Daar komt bij dat wij een familie zijn, die kan je niet opheffen. De vriendschappen blijven. We gaan afsluiten met een knallend eindfeest. En daar kijkt ook iedereen naar uit.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.