Ton voor extra camera’s Linnaeusborg

In 2007 besloot de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding dat Universitair Medische Centra, zoals ons UMCG, risico-objecten zijn. Van het ministerie OCW ontving de RUG vervolgens een miljoen euro voor extra veiligheidsmaatregelen. Voor camera’s bijvoorbeeld.

Van dat miljoen is nu nog 426.000 euro over. Een ton zal besteed worden aan het plaatsen van camera’s bij het Linnaeusborg. De rest zal besteed worden aan een back-up systeem voor het rekencentrum, ruimtebeveiliging in het UMCG complex en fysieke beveiliging van ruimten waar zich radioactieve bronnen bevinden. Ook zal aandacht besteed worden aan cursussen voor het personeel en veiligheidsaudits.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.