Petitie voor steun kleine talen meer dan 6100 keer ondertekend

De online petitie Save Languages in Groningen is op het moment van schrijven 6167 keer ondertekend. Met de petitie willen hoogleraren Cornelius Hasselblatt (Finoegrische talen en culturen) en Muriel Norde (hoogleraar Scandinavische Taal- en Letterkunde) aandacht vragen voor de plannen van het faculteitsbestuur van letteren om de kleine studies te schrappen. Op dinsdag 30 januari wordt de petitie aangeboden aan de leden van de vaste kamercommissie voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Niet alleen studenten, maar ook scandinavische schrijvers, wetenschappers en vertegenwoordigers van het diplomatieke korps hebben de petitie ondertekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.