Programma 400 jaar Rijksuniversiteit Groningen staat vast op hoofdlijnen

In 2014 bestaat de Rijksuniversiteit Groningen 400 jaar. Dat wordt een maand lang gevierd met studenten en medewerkers, Stadjers en Noorderlingen, relaties en bedrijven, nationaal en internationaal. Het RUG400-programma heeft voor elk wat wils: feestvieren, sport beoefenen, kennis delen, cultuur beleven.

Deelnemers hoeven zich niet te beperken tot passief kijken of luisteren, actief meedoen kan ook. Een gastrol spelen in een theaterstuk, meebouwen aan een maskerade, een actie starten voor het goede doel, deelnemen aan een estafetteloop of wandeltocht, meezingen of -dansen in een film of een vraag insturen voor een publieksacademie, het behoort allemaal tot de mogelijkheden. Het thema zal zijn ‘4∞.’ Ofwel ‘For Infinity.’ De RuG wil met onderwijs, onderzoek en maatschappelijke bijdragen werken aan een duurzame, evenwichtige wereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.