Battle of the bands

battle-of-the-bands

Op 20 september werd door de Usva en Cast de Battle of the Bands georganiseerd. Vier faculteiten, gerepresenteerd door vier bands dongen mee naar de titel van de muzikaalste faculteit. Twee prijzen waren er te verdelen. Alle aanwezigen hadden een stembiljet waarmee gestemd kon worden. Daarnaast was er een vakjury onder leiding van Hubert Nauta, directeur van Simplon.

De bands die optraden waren erg gevarieerd. Toen wij binnen kwamen was de openingsact Munk! al aan het spelen. Ze vertegenwoordigen de faculteit der Gedrags- en Maatschappijwetenschappen en speelden een aantal Jazz-covers die goed te beluisteren waren. De juryvoorzitter, een echte jazzliefhebber was niet onverdeeld enthousiast. De bandleden zouden in niveau te ver uiteen liggen. Uit het juryrapport: “Het lijkt romantisch om altijd getrokken te worden, maar in een band moet je zelf ook eens trekken” Met andere woorden de band leunde teveel op één muzikant.

De tweede band Priceless Cammels blijkt later volgens de jury de beste band van de avond, en gaat ervandoor met tweehonderd euro aan opnametijd in een studio, een mooie prijs voor een beginnende band. Ook wij vinden Priceless Camels de beste band van de avond. Ze spelen al jaren samen, en dat is goed te merken. De band is goed op elkaar ingespeeld en volgens de jury spelen ze leuke gevarieerde popmuziek.

Lyrebird speelt alternatieve rock (vanavond zonder drummer) De muziek is bij vlagen nogal psychedelisch en is wat minder toegankelijk dan wat de andere bands laten horen.

Afsluiter van de avond is Stormbringer. Deze vijfmansformatie bestaat sinds 2011 en spelen prog-rock covers (denk aan Deep Purple en Wolfmother). Zij krijgen na afloop de publieksprijs uitgereikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.