Recensie

Brieven schrijven

Er mogen meer brieven geschreven worden! Handgeschreven brieven, met een postzegel erop, die met de post worden verstuurd. In een tijd dat iedereen met zijn smartphone binnen een paar seconden met een paar drukken op een knop in contact kan staan met de hele wereld, is brieven schrijven een vorm van decadentie geworden. Ja, het is omslachtig. Ja, het neemt tijd in beslag. Ja, het kost je vijftig cent per verstuurde brief. Maar dat maakt niet uit, want het is gewoon vet mooi als er een handgeschreven brief voor je op de mat valt van iemand die echt de tijd heeft genomen om je een goede, lange brief te schrijven. En het is even leuk om zelf een brief te schrijven, je voelt je er meteen heel intellectueel door. Stuur dus gewoon eens iemand die je graag mag, of helemaal niet mag, voor de grap een brief. Kijken of je wat terugkrijgt. Als er een langdurige briefwisseling ontstaat over de tijd, kun je je telkens weer verheugen op de volgende brief en over de gedachten van je correspondent. Schrijf over een interessante documentaire die je onlangs hebt gezien, discussieer over de dingen des levens die je je altijd afvraagt onder de douche, over je vakantieplannen, het maakt niet uit. De persoon aan wie je de brief schrijft, moet wel enigszins op gepaste afstand gehouden worden. Het punt gaat natuurlijk een beetje verloren als je hem of haar vier keer per week spreekt. Het leukste is namelijk dat de brieven na verloop van tijd steeds persoonlijker worden, en dat je die persoon steeds beter leert kennen. Ontvangen brieven dienen natuurlijk ouderwetsch te worden bewaard in een oude schoenendoos. Dus: schrijf brieven! Na verloop van tijd waan je jezelf een ware Jean-Jacques Rousseau!

Prijs: € 0, 50 per brief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.