Actueel

De cliché hobby’s van de corona periode

Hebben we het niet allemaal gedaan, een coronahobby ontwikkelen? Iets waarvan we dachten dit had ik altijd al willen doen, zo ben je er toch nog even uit of het is een makkelijke anderhalve meter hobby. Het jaar 2020 was een jaar waarin we veel thuis moesten zitten. Waardoor mensen van alles gingen bedenken om zich toch te vermaken. En jij was zeker niet de enige die in deze tijd lekker ‘iets anders’ wilde gaan doen.

Zo begon het tijdens de aankondiging van de sluiting van de horeca. Daarbovenop kwam de sluiting van hogescholen en universiteiten. Er was paniek en frustratie. Dit schooljaar zou vreselijk worden. Op zo’n moment denk je alleen maar wat moet ik nu met mijn leven. Het is normaal dat een mens zich dan paar dagen lamlendig voelt. Maar het leek daarna wel of iedereen in een overlevingsdrang kwam. Jezelf willen beschermen voor de eenzaamheid, verveling, luiheid en somberheid. Mensen gingen creatief koken, bakken, urenlange wandelingen maken, bijles geven, hondenuitlaatservices starten, hardlopen, schilderen of puzzelen en natuurlijk de zwakkeren helpen.

Met de overlevingsdrang in mensen begonnen we massaal te racefietsen. Wat uiteindelijk resulteerde in lange zoektochten naar een racefiets voor jezelf. Deze business draaide zo goed, dat er bijna niks meer te koop was. Er is ook een tijd geweest dat puzzelen iedereen aansprak. Ik had het al jaren niet meer gedaan, eigenlijk ook nooit meer willen doen, maar nu kon het. Verder werd iedereen opeens helemaal wild van het bakken van een bananenbrood. Het neefje van een vriendin begon aan de verkoop van springtouwen, dit liep zo goed dat hij zijn bijbaantje kon opzeggen.

Al onze nieuwe hobby’s zijn ontwikkeld, we hebben hier bijna een jaar voor gehad. We zijn er een paar rijker. Om maar weer even op de positieve dingen van deze periode in te haken. Ik denk dat we niet waren gaan racefietsen, puzzelen, schilderen of wandelen met vrienden als corona er niet was geweest. Toch duurt deze periode wel heel lang. Het is nu wel een keer klaar. Ook al weet ik dat dit makkelijker is gezegd dan gedaan en dat deze coronatijd nog wel even duurt. Ik ontwikkel daarom nog een hobby, namelijk schrijven.