Tips & Tricks

Gratis je last minute kerstinkopen in laten pakken

Ben je een ster in het kopen van kerstcadeaus, maar zijn je inpakskills ver te zoeken? Of iets te enthousiast inkopen gedaan en geen geld meer over voor inpakpapier? Daar heeft studievereniging Mesacosa een oplossing voor bedacht. Zij toverden ook dit jaar de sociëteit aan de Zwanestraat om tot ‘Inpakhuis’. In de maand december worden je cadeautjes er gratis ingepakt door vrijwilligers. 

foto’s door Nouschka van der Meij

Wanneer je in de Stoeldraaierstraat fietst en de Zwanestraat inkijkt, kan je er niet omheen. Een enorm rood cadeau steekt uit de gevel van de sociëteit van studievereniging Mesacosa. Voor het tweede jaar op rij biedt de studievereniging in samenwerking met verschillende ondernemers, de Groningen City Club, Marketing Groningen en de gemeente een gratis inpakservice aan voor het winkelend publiek.

Op 3 december werd het pand aan de Zwanestraat 35 omgetoverd tot het Inpakhuis. De eerste drukke periode hebben ze rond Sinterklaas al gehad. “Op 5 december gingen we om 13:00 uur open en toen stonden er al vijf mensen met tassen vol cadeautjes voor de deur”, aldus Femke Kikstra, één van de vrijwilligers en lid van Mesacosa. Om de drukte rondom de feestdagen op te kunnen vangen, werken er niet alleen studenten in het Inpakhuis. Zo staat naast Femke, Ingrid van Duinen achter de inpaktafel. Zij zag op Facebook een promotiebericht over het Inpakhuis voorbij komen en heeft toen een berichtje gestuurd. “Het is heel gezellig om te doen” en “iedereen vertelt hoe zij hun kerst invullen”, legt Ingrid uit terwijl ze cadeautjes aan het inpakken is. 

Hoe kom je als studievereniging op het idee om vrijwillig cadeautjes in te pakken? “Zo kunnen we iets terugdoen voor de stad.” beargumenteert Femke. “Je zorgt al voor genoeg gezeik in de straat als studievereniging.” De ondernemers in de omgeving kunnen klanten met cadeautjes naar het Inpakhuis doorverwijzen. “Zo hebben zij meer tijd voor het adviseren over hun producten”, voegt Ingrid toe. Op de vraag of het Inpakhuis een jaarlijkse traditie in Groningen gaat worden heeft Femke een duidelijk antwoord: “We willen er zeker mee doorgaan als het qua kosten ook nog kan.”Heb je nog een paar cadeautjes thuis liggen die ingepakt moeten worden of ga je de komende dagen nog inkopen doen? Je kan tot aankomende dinsdag, 24, december, 17:00 uur nog bij het Inpakhuis terecht. Op maandag zijn ze zelfs tot 21:00 uur open. Als je al je cadeautjes al netjes ingepakt klaar hebt liggen, is het alsnog de moeite waard om even binnen te kijken. Je kan natuurlijk ook even snel een selfie maken met het grote rode cadeau. 

foto’s door Nouschka van der Meij