Cultuur

Melatonine mee

Na jaren van insomnia en een shitload aan remedies en aanraders van vrienden en familie, is melatonine misschien wel het beste middel om mezelf in slaap te wiegen als mijn gedachten niet op één lijn zitten met mijn lichaam en weigeren om te gaan slapen.

Op alcohol of een oud Fries baapje na, is dit volgens mij het beste wat je kunt proberen. Melatonine is volledig organisch en puur natuur, dus voor rare chemische bijwerkingen hoef je geen angst te koesteren. Melatonine maakt me gelijk na het innemen soezerig. Het laat me echter niet direct als een blok dromenland binnenvliegen, maar het sust de racende gedachten in mijn hoofd wel. Het is geen zwaar medicijn, maar meer een hulpmiddel. Als ik na het nemen van melatonine eerst nog een paar minuten op mijn telefoon kijk heeft het al geen zin meer, ik moet al de intentie hebben om op dat exacte moment te willen gaan slapen. Ik moet toegeven, na het een aantal dagen achter elkaar gebruikt te hebben, raak ik er aan gewend en werkt het steeds minder goed. Bij nachten van echt intense insomnia werken ze voor mij echter prima. Ik houd voortaan altijd een potje naast mijn bed, maar raad jullie lezers één ding aan: keep it occasional.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.