Recensie

Hete lucht

Bijna iedereen die ik ken blowt minstens een keer per week. Misschien zou ik het zelf ook wel doen, als ik zou roken. Maar omdat ik dat niet doe, vind ik het roken van een joint gewoon niet chill. Af en toe komt het voor dat ik toch zin heb in dat gevoel, zeker na een nacht slecht geslapen te hebben. Lekker relaxed een beetje bank hangen met je verstand op nul.  

Ik vind het gevoel echter wel heel fijn. Lekker relaxed, beetje hangen, verstand op nul maar dan zonder de gevolgen van een hele fles wijn. Naast mij zijn er veel meer mensen die om verschillende redenen het roken van wiet gewoon niet fijn vinden of om gezondheidsredenen een andere manier zoeken voor hetzelfde resultaat. Een vriend van mij nam me mee in de wereld van het vaporizen.

De vertaling zegt het eigenlijk al, maar bij vapen verdamp je de werkzame stof in cannabis, of de olie uit bijvoorbeeld lavendel als je het onder bepaalde temperaturen verwarmt, en dus niet verbrandt. Hierdoor wordt gezegd dat het gezonder is dan het roken van een joint en zou je meer proeven van wat je vaped. Daarnaast heb je veel minder wiet nodig, dus dat is wel gunstig.

Je hebt grofweg drie verschillende modellen; het tafelmodel – de bekendste is denk ik De Volcano-, de portables –hiermee vape je vooral wiet, maar in sommige kan je ook wax of zelfs olie doen- en als laatst heb je vape pennen –deze lijken op e-sigaretten en meestal zijn hier cartridges voor waar de thc-olie al inzit-. Ikzelf heb alleen de portable variant en een pen gebruikt.

Ik zal beginnen met de portable Mighty van het merk Storz en Bickel, deze heeft namelijk verreweg het meest indruk gemaakt. Laat ik wel meteen zeggen, hij is wel pleuris duur, maar dat is het naar mijn mening waard. Sterker nog, als ik ergens even 300 cash vandaan kon toveren had ik hem al in huis.

Als totaal niet ervaren smoker- voelde eigenlijk meteen het effect. De damp was super zacht van smaak en lekker kruidig. Heel anders dan ik gewend was van een joint. Omdat je pure wiet in de vaporizer doet, kwam het bij mij nog al hard aan, en na vier hijsen zat ik een beetje als een zombie in een koffieshop te struggelen normale zinnen te formuleren. Dat ging me zeer matig af, even als lopen overigens.

Later heb ik een iets goedkopere variant van ongeveer hetzelfde model geprobeerd, maar daarbij was de rook scherper en smaakte de rook een beetje plastic-achtig. Dit komt doordat goedkopere modellen minder precies verwarmen en soms te heet worden. Het is dus echt de moeite waard om even door te sparen voor een duur ding, zeker als je weet dat je hem vaak gaat gebruiken.

Vape pennen zijn veel goedkoper, maar hierdoor ook iets minder goed. Ik heb een geprobeerd van het merk PEAK, maar na wat research zijn deze alleen in Amerika nog te kopen. De cartridges die in de pen gaan heb ik ook nog niet kunnen vinden hier in Nederland, maar er zijn wel soortgelijke modellen hier te krijgen.

Ik vond de pen heel fijn in gebruik. De rook was nog wat zachter dan die van de portable vaporizer, hij wordt heel snel warm, dus je kan bijna meteen een hijs nemen en hij is super klein en best wel elegant. Iets wat de portable vaporizer totaal niet is.

Je kan het een voordeel noemen of een nadeel, maar ik vond het effect van de pen wat milder. Voor een nieuweling als ik is dat niet zo erg, en ik heb die nacht heerlijk geslapen, maar ik kan me voorstellen dat als je vaker blowt het een beetje te mild is. Of wat duurder uitvalt omdat je meer moet gebruiken. Maar misschien verschilt dat ook per type olie die je gebruikt.

Ik kan niet anders zeggen dan dat ik fan ben van het vapen. Het is super makkelijk, goedkoper -buiten de investering voor het apparaat zelf om- en de smaak is zeker weten honderd procent beter. Je moet alleen wel een beetje oppassen, want het is veeuul sterker, en dat heb ik geweten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.