Actueel

VinoKilo 

Op zaterdag 22 april vond er in Groningen een heuse kilosale plaats, genaamd VinoKilo. Dit kan maar een ding betekenen: graaien in tweedehands kleding en betalen per kilo. De Studentenkrant ging langs.

 

De sale vindt plaats op het Zerniketerrein, een aardig eindje fietsen dus. Gelukkig rijden er genoeg bussen naar de locatie, de Energy Barn ten noorden van Zernike. De Energy Barn is een locatie die duurzaamheid hoog in het vaandel heeft, en dat is te merken. Het blijkt ook een zeer geschikte locatie voor een duurzaam evenement als tweedehands kleding verkopen.

 

Bij binnenkomst krijgen bezoekers een linnen tasje in de handen geduwd. Het publiek bestaat grotendeels uit jonge, hippe vrouwen maar er is wel degelijk een handjevol mannen aanwezig. De Energy Barn is ingericht met verschillende kledingrekken, tafels vol accessoires en een podium met live muziek. Verder is er een standje waar tosti’s, soep, quiche en drankjes geserveerd worden. Het eten blijkt prima te smaken.

 

Vervolgens is het tijd om het linnen tasje te vullen. De eerste ronde langs de rekken en tafels levert helaas weinig op: de jurkjes zijn meer geschikt als kostuums en er is een overdaad aan hysterische printjes. De charme van VinoKilo is echter dat het aanbod continu wordt aangevuld, en de tweede ronde is dan ook een stuk effectiever. We gaan naar huis met ieder vijf kledingstukken die totaal ongeveer een kilo wegen. Een kilo kost 20 euro, en dat zijn we dan ook per persoon ongeveer kwijt. Geen slechte opbrengst.

 

Aangezien de ‘vino’ in VinoKilo niet alleen staat voor vintage maar ook voor wijn, sluiten we de dag af met een wijntje. Ondertussen worden we nog bevraagd door een medewerker, die graag wil weten wat we ervan vonden. Ons oordeel is positief: leuk kledingaanbod in een aantrekkelijke locatie met goede hapjes en drankjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.