Recensie

Recensie: Slipcursus

Altijd al eens een slippertje willen maken? Gewoon in je auto het gladde oppervlak penetreren. Met je rubber door het gespoten vloeistof gaan. DAT KAN! Leeuwarden Camminghaburen is de place to be. Vlakbij het machtig mooie station van Leeuwarden Camminghaburen, kun je slipcursus.nl vinden. De Studentenkrant heeft daar even de baan getest.

Bij aankomst kregen wij het aanbod om een gratis frisje te pakken uit een afgesloten koelkast. Alleen met ons brakke hoofd, was het vragen om een sleuteltje een té complexe en sociale onderneming. Dus we hebben met onze droge bek maar gewacht tot de rest van de deelnemers aankwamen. Toen de groep compleet was, mochten we de baan op. Voordat we de auto konden kiezen, moesten we een team vormen. Natuurlijk vergezeld door de wulpste dame aanwezig, kozen wij een stoere Volkswagen Polo.

Vervolgens legde de instructeur, Henk, ons de kneepjes van het vak uit. We zijn vergeten wat hij allemaal heeft verteld, maar het kwam neer op: koppeling intrappen en tegensturen. Eenmaal in de auto, gooiden wij deze instructies uit het raam als een dikke verwende huismoeder, met een kort pittig kapsel, die denkt dat ze overal recht op heeft.

De bedoeling was namelijk dat wij met 30 kilometer per uur de baan op zouden rijden, de handrem aantrokken en de slip probeerden te herstellen. Maar dit was voor ons te laf. Dus gingen we met dubbele snelheid de baan op, trokken we de handrem aan en herstelden we niet. We hebben echter wel veel pirouetjes gemaakt.

Elk rondje was weer anders, alleen zei de wulpse dame achterin dat ze dit niet echt waardeerde. Toch hadden wij het gevoel dat haar gilletjes een indicatie waren van genot en ze wilde meer… Meer staal, meer rubber, meer snelheid, meer stuwing en meer kracht. Dus dat deden wij. Wij glibberden, met haar zachte gekreun en gegil op de achtergrond, hard de baan door. Aan het einde van de baan, kwamen we tot een sproeiend spektakel tot ons hoogtepunt. Wij en zij. Twee mannen, één vrouw, één auto.

Dus, voor iedereen die interesse heeft in slipjes beheersen, wij kunnen dit aanbevelen. Het is een zeer educatieve, spannende en hartslagverhogende activiteit. Het is namelijk zeer belangrijk ervaring te hebben met slippen. Mocht je je op willen geven, ga dan naar www.slipcursus.nl en misschien krijg jij ook wel een slipcursus van Henk, met gezelschap van een mooie wulpse dame.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.