Cultuur

Ode aan De Blauwe Engel

Door de vervanging van De Blauwe Engel door ’t Vaatje is de transitie voor menig student soepel verlopen, veel is er niet veranderd. Maar De Engel heeft wel een speciale plaats veroverd in het hart van de wat oudere student. Daarom hebben we ter illustratie daarvan een aantal van jullie gevraagd om je verhalen, dat leverde het volgende op:

  • Samen met een vriend zat ik in de Engel voor goedkoop bier. We waren skeer en een Amsterdammer koste er een euro, vandaar onze keuze. Voor vijf uur was er nog niemand in de Engel, dus we zaten in een lege kroeg aan de bar het pils in een hoog tempo weg te zetten. Na een (significant) aantal biertjes praatten we over het leven en wat we ervan verwachtten en wat we nog in het vooruitzicht hadden. Voor alles is geld nodig, was onze conclusie. Een goede baan is dus wel noodzakelijk. De enige logische keuze was op dat moment om zo snel mogelijk te solliciteren. Dus dat deden we, vanaf onze barkruk, op een bierviltje, voor een positie als barman bij de Blauwe Engel. Het sollicitatiegesprek was de volgende ochtend om half negen, we hebben het allebei gemist omdat we te brak waren. Sommige mensen scoren vrouwen in de Engel. Wij niet, wij scoorden een sollicitatiegesprek.
  • Een avond stappen eindigde in de Engel. Ik was samen met een vriend op jacht. Ik was al een tijdje met een dame bezig waarvan ik wist dat mijn vriend haar ook wel zag zitten. Hijzelf was ook met een project bezig, dus dat maakte verder op dat moment niets uit. Tegen de tijd dat het echt laat was en ik echt lam, stond ik met mijn dame midden in de Engel, met mijn hand in haar broek. Met mijn lamme kop stond ik haar daar dus te vingeren, op welk moment mijn vriend naar me toe kwam omdat hij niet had gescoord. Ik wuifde hem weg, waarop hij reageerde met iets in de trend van: ‘Bro’s before ho’s.’ Hij is toen de kroeg uit gelopen en vervolgde de avond door tegen iedereen die het maar wilde horen te vertellen dat ik midden in de Engel iemand aan het kontvingeren was. Niet gebeurd, maar door hem is dat nu het verhaal van die avond.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.