Actueel

De SK-Winterspelen

Lage temperaturen, sneeuw, ijs en koude wind. Winter is coming! Komende week worden er winterse omstandigheden verwacht. Vroeger maakte je altijd een sneeuwpop en hield je sneeuwbalgevechten met de kinderen uit je buurt, nu ben je daarvoor te oud en is de winter niet meer zo’n pretje. Of toch niet? Nee! Niets is minder waar, je moet alleen even op het goede idee komen.

Weerbericht drinking game

Het weer kijken is eigenlijk niet zoveel aan. Ze laten voornamelijk mooie plaatjes zien en vertellen er wat bij. Om de avond rustig te beginnen kan je het volgende spel doen:

Iedere speler moet een biertje of wijn in de handen hebben en goed luisteren naar het weer.

  • Neem een klein teugje bij elke keer als ze ‘’koude temperaturen’’ zeggen
  • Neem een slok bij elke keer als ze ‘’sneeuw’’ zeggen
  • Drink je glas leeg bij elke keer als ze ‘’strenge vorst’’ zeggen
  • Trek een ad als er ook maar iets gezegd wordt over een Elfstedentocht

 

Bierrodelen

Als er sneeuw ligt kan je dit spel doen. Spreek met je vrienden af bij een heuvel in de buurt en neem allemaal een slee, bier en (plastic) bekers mee. Zorg ervoor dat de heuvel breed genoeg is dat je met een paar sleeën naast elkaar de heuvel kan afdalen. Maak onderaan de heuvel een kleine schans of hobbel. Iedere speler gaat bovenaan de heuvel zitten op zijn slee en doet in zijn beker bier. Wanneer iedereen bier heeft tel je af en op ‘’GO’’ slee je naar beneden terwijl je je biertje zo snel mogelijk leeg probeert te drinken. Als je je bier niet op hebt voordat je de hobbel bereikt is de kans groot dat je jezelf onder het bier gooit. Diegene die zichzelf onder het bier heeft gegooid is de verliezer.

 

Bierkratcurling

De ijzige omstandigheden van vorig jaar is nog in ons geheugen gegrift. Je kon nergens heen zonder eerst drie keer uit te glijden en ongunstig te vallen. Elke straat was een ijsbaan en daar maakten Groningse studenten mooi gebruik van. De bierkratjes werden van het balkon gehaald en gebruikt voor curling. Voor Bierkratcurling moet je naar een ijzige weg of bevroren meer toe. Neem een aantal kratjes (liefst van twee verschillende merken), bezems en een spuitbus met verf mee. Maak met de spuitbus de cirkels waar de bierkratjes terecht moeten komen. Je speelt met twee teams die om de beurt een krat mogen schuiven in de cirkel. In plaats van een curlingsteen gebruik je kratjes om over het ijs te schuiven. De bedoeling is dat op het einde van een potje het aantal kratjes van je eigen team dichter bij het midden van de cirkel zit dan de kratjes van de tegenpartij. Mocht je Bierkratcurling op een gegeven moment saai vinden, dan kan je nog Human Curling doen. In plaats van bierkratjes kan je zelf een curlingsteen zijn. De mannen van Streetlab laten zien hoe je zoiets aanpakt https://www.youtube.com/watch?v=kxyVJvF_FA8

 

Het NS-Vertragingsspel

Heb je geen zin om in de kou te zitten maar wil je wel maximaal van het winterse weer genieten? Dan is dit spel het beste om te doen. Ga met vrienden met de trein van Groningen naar Amsterdam en neem wat drank mee. Omdat het buiten winters weer is en de NS de NS is kan je zeker zijn van wat vertraging. Neem bij elke 10 minuten vertraging een shotje of drink je glas leeg. Zo wordt vertraging bij de NS toch nog leuk.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.