Actueel

Poging tot brandstichting Vindicathuis

Afgelopen week zijn leden van Vindicat niet alleen met fysiek geweld bedreigd maar is er zelfs poging tot brandstichting gedaan bij een Vindicathuis.

Heel Nederland is in rep en roer, niet omdat er een oorlog gaande is aan de grens van Europa en ook niet om de vluchtelingencrisis die het integratiedebat opnieuw ontsteekt. Nee er is ophef over het Groninger Studentenleven. Waar een ophef is over een wereld die niet altijd even snel begrepen wordt, moet natuurlijk gereageerd worden door (ex-krakende) Ministers en Kamerleden die zelf iets te lang gestudeerd hebben. De Rijksuniversiteit Groningen (zonder steun van de studentenorganisatie SOG), de gemeente Groningen en de Hanzehogeschool Groningen hebben hals over kop een persbericht eruit gegooid waaruit blijkt hoe vervreemd ze zijn van de Groninger studenten. Het eenzijdige beeld dat de media de afgelopen tijd hebben geschetst van de Groningse studentencultuur heeft zijn tol geëist.

Na afloop van de beruchte ontgroening bij Vindicat gaan de verse leden meerdere dagen in de week clubvormen. Het is een traditie dat dit op maandag in de Oceans41 gebeurd.  Naar verluid kwamen daar afgelopen maandag een paar stadjers op bezoek en hebben zij Vindicaters fysiek aangepakt.

Het bleef hier helaas niet bij een mishandeling. Een klein vrouwelijk Vindicathuis werd onlangs door nog onbekenden brandstichting gepoogd. Hierop volgde een interne reactie om de bekende borden van vindicat binnen te hangen. ’Jongens de voordeur van huize ******* is vannacht in de brand gestoken. Als jullie kroegvlaggen nog buiten hebben hangen is het misschien slim om weer naar binnen te halen.’

deur

app

Het is nu afwachten of de RuG en de gemeente door blijven gaan met hun harde lijn die dit gedrag in de hand werkt. De incidenten die de afgelopen tijd bij Vindicat zijn voorgevallen moeten niet schouderophalend verworpen worden, maar het uitzetten van een te harde lijn onder druk van een verwarde Minister is natuurlijk van de zotte. Groningen is een stad die veilig aanvoelt, maar als je je als student-lid zorgen moet gaan maken als je de binnenstad in wilt is er toch zeker iets aan de hand.

Een gedachte over “Poging tot brandstichting Vindicathuis

  • Bastiaan ven der Putten

    Misschien wil minister Bussemaker of vicepremier Asscher hier ook wel iets demagogisch over roepen?

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.