Actueel

Recensie: kortpittig kapsel

kortpittigkapselJe kent het fenomeen ongetwijfeld. Met de huishoudbeurs achter de rug is het weer eens pijnlijk duidelijk geworden dat er maar één modelletje is om je als kordate vrouw in haar midlifecrisis aan te laten meten in de kapsalon: kortpittig.

De gebruikelijke kenmerken zijn over onze hele natie hetzelfde, hoewel in verscheidene regio’s nog wel eens kleine verschillen bestaan. Achter is het korter geknipt dan voor, en dan het liefst met een soort schuine pony die een mysterieus tintje geeft aan de pittige dame die zich eronder bevindt. Dan is er nog de flinke kwak wax waarmee het pittig, nonchalant en speels wordt opgewerkt voor die extra volume-boost die het onderscheidt van alle andere kortpittige kapsels. Maar het allerbelangrijkste is de kleur. De kleur van een pittige, dikke, sappige, rijpe aubergine en de toekomstdromen van de drager. De kleurspoeling verbergt de verloren jeugd en het allang grijzende kapsel.

Nu kan je over zoiets bepaald geen mening geven zonder dat je weet wat de prijs-kwaliteitverhouding van zo’n kortpittig kapsel is. Nog belangrijker: krijg je standaard seniorenkorting als je je kapper verzoekt het lekker kortpittig te kappen en kleuren? Een online vergelijking van verschillende kapsalons leert al snel dat de kosten voor een kortpittige coupe met kleur tussen de 50 en 150 euro zijn. Dat is geen geld voor een beetje kortpittig haar. Over seniorenkorting wordt geen woord gerept. Wel bestaan er speciale seniorenkappers die bij je thuis komen, maar men kan ervan uitgaan dat een kortpittige dame zelf de straat op gaat. Bovendien wordt er op hun website niets gezegd over kleuren. En hoe pittig is het nog als het grijs is?

Al met al kan ik de conclusie trekken dat we in principe louter bewondering moeten hebben voor de vrouw met kortpittig kapsel. Niet alleen durven zij onbevreesd hun huishoudpotje om te keren om het lekker kort en pittig te houden, ze weten ook nog eens een evenement als de huishoudbeurs te organiseren. Daar mogen we best wat lof voor uiten. Assertief zag ik ze op tv daar rondstampen, met hun trolley in een pittig ferme handgreep. #futuregoals.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.