Recensie

UK Bakken?!

UK-bakken

[dropcap]V[/dropcap]an de één op de andere dag stonden ze daar. Blauwe distributiebakken met beeldscherm die de plek innemen van onze geliefde kanariegele Studentenkrantbakken. De bakken blijken te behoren aan de Universiteitskrant en hebben een stroomvretend plasmascherm dat nog incapabeler is dan de piloten van vlucht MH370, want doorgaans voorziet hij de toevallige voorbijganger van een error. Is dit wel een goede investering, UK?

Investeren kun je leren. Daarom biedt de Studentenkrant de Universiteitskrant graag het volgende goedbedoelde advies aan. Distributiebakken met plasmascherm zijn duur. De stroom die dit kost ook, al tappen jullie dat natuurlijk gewoon lekker gratis van de universiteit af. Het geld dat in de übertechnologische bakken is gestopt had zoveel beter geïnvesteerd kunnen worden in een leesbare website. Of in extra redacteuren. Of in het weer verschijnen als papieren krant, in plaats van wekelijkse uni-propaganda dat onze inbox vervuilt.

Wat is überhaupt het nut van de schermen, als ze al aan staan en iets anders dan een foutmelding weergeven? Moeten studenten er voor blijven staan en de headlines bekijken? Daar wordt niemand gelukkig van en daar heeft al helemaal niemand tijd voor. En dan die kleur blauw. Kil, koud en bovendien een secondaire kleur. Geel daarentegen, de kleur van Pasen, de zon en warmte en behorend tot de primaire kleuren. Daar wordt een mens tenminste vrolijk van. Dit weten ze bij de UK dan weer dondersgoed, want om vooral niet last te hebben van enige concurrentie hebben ze de SK-bakken laten verdwijnen alsof Hans Kazan himself deel uitmaakt van de redactie.

Dat ons advies hard nodig is, blijkt wel uit het feit dat ze nu hebben besloten te investeren in een Universiteitskrant-fiets. Als ze bij de UK iets slimmer met geld om zouden gaan, zouden ze zich misschien daadwerkelijk nog een krant kunnen noemen. Je weet wel, zo’n papieren krant, zoals ‘ie bedoeld is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.