ActueelSport

270 roeiers door de grachten van Groningen

EV-Vlootschouw

Fietste je vandaag door de stad en vroeg je je af wat al die opgevoerde kano’s deden in de grachten van Groningen? De Studentenkrant heeft het antwoord.

Studentenroeivereniging Gyas bestaat 50 jaar. In het kader van dit 10e lustrum organiseerden de roeiers vandaag een zogeheten vlootschouw. Bij dit evenement zijn alle boten van Gyas het water opgegaan. Nadat de roeiers een rondje door de grachtengordel hadden gevaren, verzamelden ze zich voor burgerroeivereniging De Hunze, gelegen aan de Zuiderhaven.  Aldaar vond een fotomoment plaats om het moment te vereeuwigen.

Voor de mensen die deelnemen aan de vlootschouw is het een exceptionele dag. Nino, een twee meter lange stuurman van 105 kilo, vertelt enthousiast: ‘Het is natuurlijk een enorme happening voor Gyas, want elke boot wordt hier getoond. Dit is iets wat je niet iedere dag meemaakt.’

De voorzitter van de organiserende commissie, Annemarie, vertelt waarom het voor de vereniging een bijzondere dag is. ‘Dit is de eerste keer dat we een dergelijk evenement organiseren. En voor ons is het geslaagd. Er liggen bijna 90 boten met 270 mensen op het water.’ De meute op het water is volgens Annemarie nogal divers. ‘De mensen op het water variëren van de beste toproeiers, tot mensen van 50. Er zijn veel te brakke roeiers en zelfs twee gasten die het een goed idee vonden om in een rubberboot mee te varen. Het is een heel gevarieerd gezelschap.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.