Spelletjes spelen bij het Taalcafé

VrijwilligerswerkEen beetje spelletjes spelen, koffie drinken en praten met mensen die de Nederlandse taal onder de knie willen krijgen. Dat is de insteek van het Taalcafé van Humanitas. Elke donderdagmiddag kan je terecht in de Tuinzaal van Humanitas om daar onder het genot van koffie, thee of fris in gesprek te gaan met anderstaligen die de Nederlandse taal (beter) willen leren spreken. De perfecte gelegenheid om in te zetten als goed voornemen voor 2014!

Humanitas is een stichting die diensten biedt op het gebied van welzijn, wonen en zorg. De stichting wordt volledig gerund door vrijwilligers, die verscheidene activiteiten organiseren. Het doel? Zorgen dat iedereen volwaardig kan deelnemen aan de maatschappij. Er zijn verscheidene projecten waar je aan mee kan helpen. Zo kan je bijvoorbeeld taalmaatje worden en zo iemand één op één, in plaats van in een groep, de Nederlandse taal leren. Je kan ook gekoppeld worden aan een oma of opa, waar je dan wekelijks op bezoek gaat. Vind je voorlezen leuk, dan kan je voorlezen aan kinderen en wil je mensen die de digitale ontwikkeling in de samenleving niet snappen maar wel gebruik willen maken van computer en internet helpen? Dan kan je computermaatje worden. Voor iedereen is er wel iets wat op je interesses aansluit.

Voor de student die graag een steentje wil bijdragen, maar het liefst iets vrijblijvends wil doen, is het Taalcafé een goede uitkomst. Het concept is eenvoudig. Je kan gewoon even binnenlopen en gezellig meedoen aan één van de activiteiten die zijn gericht op het aanleren van de Nederlandse taal. Bovendien is het hartstikke gezellig. Naast dat je er anderen een goed gevoel mee geeft, word je van het helpen van anderen natuurlijk zelf ook een stuk gelukkiger. En dat mag. Je mag best zelf ook best wel een stukje beter worden van het doen van vrijwilligerswerk en zeg nou zelf, dit is dan toch een fantastische win-win situatie?
Het Taalcafé is elke donderdagmiddag te bezoeken van 15.00u tot 17.00u bij Humanitas aan de Akerkhof z.z. 22.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.