Goede voornemens: Mama mini

VrijwilligerswerkHet nieuwe jaar is weer aangebroken, de goede voornemens zijn gemaakt. Tegen de tijd dat deze krant uitkomt is waarschijnlijk de helft van de mensen die gestopt zijn met roken, drinken, vlees eten, werk uitstellen of wat dan ook, ook weer begonnen met deze gewoontes. Maak dit jaar geen lege beloftes aan jezelf, maar doe eens wat voor een ander. Er zijn veel mooie organisaties in Groningen die op vrijwilligers draaien en altijd blij zijn met mensen die bereid zijn te helpen.

Iedere Groningse student heeft tenminste één item van Mamamini in zijn of haar kamer staan. Hetzij een bank, hetzij een televisie. Mamamini verkoopt de meest geniale spullen en prullaria tweedehands door. Ze bestaan uit vier filialen en draaien op ongeveer 200 vrijwilligers. Zij zorgen voor het ophalen van spullen, sorteren van goederen, schoonmaken en eventueel oplappen van spullen en verkopen het vervolgens door. Spullen die anders op de vuilnisbelt zouden belanden, krijgen een tweede leven en zo wordt het milieu gespaard.

Omdat allerlei soorten mensen hier door elkaar heen werken is het een leuke afwisseling van altijd maar die studenten met wie je in het dagelijks leven omgaat. Zo werkt Mamamini bijvoorbeeld veel met mensen die in een re-integratieproces zitten. Verder geven ze ieder jaar geld aan goede doelen. In 2013 hebben ze 25.000 euro weggegeven aan verschillende organisaties zoals de Voedselbank. Rijk word je er niet van, want de vrijwilligersvergoeding bedraagt één euro per uur, maar toch is het zeker aan te raden om er eens een dienst te draaien als je naast je studie weinig te doen hebt en je je tijd graag een beetje nuttig wil invullen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.