Schrijf je eigen troonrede: de prinsjesrede!

Prinsjesfestival, feest van de democratie, omlijst dit jaar voor het eerst Prinsjesdag. Ook het nieuwe staatshoofd beleeft dit jaar een primeur: de troonrede. Tegen die achtergrond biedt het even inhoudelijke als feestelijke festival ook de eerste Prinsjesrede. Democratie gaat hand in hand met retorica. Daarom daagt Prinsjesrede alle speechschrijvers uit de toespraak van hun dromen te schrijven (van maximaal 750 woorden) voor hun favoriete personage. Thema van de speech is: Praat Nederland uit de (economische) put. Een jury met onder anderen Ton Heerts, Luuk van Middelaar en Peter van Uhm nomineert drie inzendingen. Professionele acteurs van het Nationale Toneel brengen de genomineerde speeches voor het voetlicht, waarna de jury de winnaar bekend maakt van de Prinsjesrede 2013. Ook zal weekblad Elsevier de Prinsjesrede 2013 publiceren. Het evenement vindt maandag 16 september vanaf 16.00 uur plaats in het Haagse internationaal perscentrum Nieuwspoort.

Bezoek de website voor de voorwaarden, aanmelding en informatie over andere activiteiten van Prinsjesfestival. De deadline om deel te nemen is zondag 1 september 2013.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.