Poets je tanden na het pijpen

tanden-poetsen
Foto: Yogesh Mhatre

Lekker met je neus in het gras en de tong in de sloot of een beetje de huig kietelen kan tot vervelende complicaties leiden. Want ook al is pijpen hartstikke gezond, je kunt er ook keelkanker van krijgen, zo meldt Het Laatste Nieuws.

Uit een studie van Cancer Prevention Research blijkt dat een slechte mondhygiëne kansen biedt voor het humaan papillomavirus (HPV) en dat kan leiden tot keelkanker. Belangrijk dus om de tandjes goed te poetsen. Maar alleen goed poetsen is niet voldoende, want HPV is gewoon een ordinaire SOA en kan dus via de mondgymnastiek gemakkelijk binnendringen. Betekent dit dat we moeten vrezen voor de maandelijks blowjob week? Neu.. maar stop niet elke Chupa Chup in je mond en doe rustig aan met de broodjes rosbief. En natuurlijk poetsen na het slikken!