Goedzakken gezocht

Zonder vrijwilligers geen Humanitas kindervakantieweken voor de provincie Groningen

De Humanitas kindervakantieweken voor de provincie Groningen is al zo’n 40 jaar een begrip. Hoeveel kinderen zijn er in al die jaren niet mee geweest? Ontelbaar en velen zelfs meerdere jaren. Dat een kindervakantieweek heel wat doet met een kind is te zien aan de blije gezichten aan het eind van een kampweek. En dat sommigen van die kinderen later als vrijwilliger meegaan, dat zegt wel genoeg.

De kindervakantieweken voor de provincie Groningen worden geheel door vrijwilligers georganiseerd. Zo heeft elke week zijn eigen keukenteam die voor 60 personen de menu’s bedenkt en maakt. Daarnaast is er een team van 10 groepsleiding die voor de hele week een activiteitenprogramma bedenkt. Je kunt dan denken aan speurtochten, vlaggenroof, zeskamp, spooktocht of de bonte avond. Vaak heeft een kindervakantieweek ook een thema, bijvoorbeeld de middeleeuwen of sprookjes van 1001 nacht. Zowel kinderen als vrijwilligers genieten enorm van zo’n week. En voor vrijwilligers is het een ideale periode om ervaring op te doen, iets te kunnen betekenen voor een ander en sportief en creatief bezig te zijn. En altijd is het belangrijkste doel om kinderen een leuke, onbezorgde, week te geven. Even weg van de soms drukkende thuissituatie. Vaak gaat het om kinderen die vanwege sociale, medische of economische reden niet op vakantie kunnen. Per week gaan er maximaal 40 kinderen mee in de leeftijd van 6 tot en met 12 jaar.

Dit jaar worden er ook weer kindervakantieweken voor de kinderen van de provincie Groningen georganiseerd. En wij als projectgroep van de kindervakantieweken kunnen tevreden zijn dat alle weken vol zitten met kinderen. Een donkere wolk is er wel namelijk dat de aanmeldingen van vrijwilligers achterblijft. Het tekort begint zo zorgelijk te worden dat het onzeker wordt of de kindervakantieweken voor de provincie Groningen wel door kunnen gaan.

De kindervakantieweken vinden plaats in Bakkeveen waar een grote groepsaccommodatie vlakbij de bossen is. De periode van de kindervakantieweken is van 20 juli t/m 10 augustus (3 weken). Vrijwilligers kunnen één of twee weken mee als hulp in de keuken, groepsleiding, hoofdleiding of hoofdkeuken. Een kindgerichte opleiding is niet vereist. Leeftijd van de vrijwilligers is minimaal 18 jaar. Vanuit Humanitas krijgen vrijwilligers een training en begeleiding aangeboden.

Belangstellenden kunnen contact opnemen met Humanitas, tel. 050-3120633 of mailen naar Henk Nijhuis: kindervakantie@yahoo.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.