Recensie

Rapper Hef

“Ja, als ik met bitches van bodemniveau ga kan ik morgen een kwartet doen. Maar dat kan ik niet doen. Dan zeggen bitches van boven: die Hef is kaka, die hoeven we niet meer.” Hij neukte naar eigen zeggen minstens duizend bitches, is per maand ongeveer hetzelfde aantal euro’s kwijt aan schulden en rookt voor twintig euro aan wiet per dag. Rapper Hef uit Hoogvliet (Rotterdam) had net zo goed de nieuwe Holleeder kunnen zijn, maar rappen is zijn plan B. Die keuze pakte nogal goed uit. Zijn nieuwste plaat Papierwerk schoot na de release in één keer naar nummer 1 in de iTunes lijst, en hij mag zich tot de top van de Nederlandse hiphop noemen. Vrijdag 8 maart rockte hij Simplon.

De verwachtingen voor zijn optreden zijn hooggespannen, maar opmerkelijk genoeg is de zaal waar Hef – liefkozend ‘Bundy’ genoemd – furore zal maken slechts halfvol. Al een tijdlang heeft de Rotterdamse rapper de leiding over zijn eigen label, Team Vieze, dat een aantal talentvolle rappers herbergt. De meegereisde support voor Bundy is dan ook groot. In het voorprogramma spelen een aantal van hen, waaronder broertje Crooks, Killah Keezy en Rohtjemann. Helaas is niet elke act overtuigend: Crooks en Keezy krijgen het publiek nog wel in beweging, maar de rest van de rappers geven een matte show. Het verschil met de show van Hef is groot.

Want ook al heeft Bundy weleens voor meer mensen gestaan, hij is gemotiveerd tot op het bot om er een toffe show van te maken. En dat betaalt zich uit. Naast het feit dat hij ontzettend veel energie brengt, valt zijn nieuwe album ook prima. Toch zijn het zijn oude klassiekers die de zaal het meeste laten escaleren. Tracks als Gone, Uitpakken en Overal hebben absoluut niet aan populariteit ingeboet.

Hef mag dan veel succes hebben, hij laat zien waar het voor hem om draait – zijn muziek. Zwetend op het podium, maar net zo makkelijk rappend midden in het publiek. Bundy laat zien hoe je als rapper aan de top komt: door hard te werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.