Opinie & Debat

Een RUG zonder Ruggegraat

De Universiteitskrant (UK) verdwijnt. Onder andere door de (te) hoge kosten hebben ze in al hun wijsheid besloten om vanaf januari 2013 digitaal verder te gaan. Niet dat ook maar iemand het dan nog leest, maar dan kun je in ieder geval jezelf geld blijven geven.
Nu heeft de narcistische Studenten Organisatie Groningen (SOG) besloten dat het tijd is om de leegte op te vullen. En dus zijn de jongens en meisjes met het pennetje in de hand aan het schrijven geslagen. Het nieuwe krantje doopten ze Ruggegraat, waarschijnlijk omdat ze niets anders konden verzinnen waar de afkorting RUG in voorkwam.

Het blaadje is een verzameling van slecht geschreven artikelen variërend van het regeerakkoord tot het Sinterklaasfeest. En artikelen over de SOG. Heel veel artikelen over de SOG…

Frustrerend is het gebrek aan verbeelding bij de schrijvers. Het openingsartikel gaat over de campagne waarin het MBO haar relevantie wil aantonen. De auteur stelt: ‘Laten we eerlijk zijn, het mobieltje was er ook niet zonder hbo’ers en wo’ers. Dus is het nodig dat alleen mbo’ers in het zonnetje worden gezet?’ Way to go meisje. Jij komt er wel. Waarom überhaupt besloten is om hier het krantje mee te openen is een raadsel.

Tenenkrommend is het artikel waarin wordt uitgelegd waarom de verkiezingen voor de Universiteitsraad zo belangrijk zijn. ‘Democratie is een groot goed’, schrijft de auteur, ‘dat we ons daar terdege van bewust moeten zijn blijkt wel weer uit de huidige situaties in landen waar dit niet een gevierd instituut is, zoals Syrië, Irak, Noord-Korea.’ Geniaal. Dus wanneer wij die flesjes water niet aannemen omdat we denken dat de U-raad pretentieuze onzin is waarin toch niets wordt bereikt krijgen we een vreselijke burgeroorlog. Ofzo.

Het is begrijpelijk dat de SOG wat meer aandacht wil en dit hoopt te bereiken door een krantje uit te geven. Maar probeer geen vervanging te zijn van de Universiteitskrant. Zij hebben mensen die betaald krijgen om fatsoenlijke stukjes te schrijven. Jullie proberen het te doen zonder een vleugje fantasie, talent en inspiratie. Doe het niet. Ga de volgende keer weer gewoon water uitdelen. Ga af, terug in je hok en doe geen dingen waar niemand op zit te wachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.