Bezuinigingen bij Letteren

‘Herstructurering’ noemt de RUG het. Want de faculteit Letteren kampt al sinds 2011 met een structureel tekort. Over de periode 2013-2016 zal de begroting nu kloppend gemaakt moeten worden en dat betekent een jaarlijkse bezuiniging 2,5 miljoen euro.

Binnen de studie Europese Talen en Culturen zullen de talen Fins, Deens, Noors en Hongaars kind van de rekening worden. Deze talen worden vanaf 2013 niet meer aangeboden. Met deze maatregel is het straks in Nederland niet meer mogelijk Fins of Hongaars te leren. Studenten die de studie nu volgen mogen deze overigens gewoon afmaken.

Daarnaast zullen binnen Europese Talen en Culturen, Griekse en Latijnse Taal en Cultuur, Nederlands, Kunsten, Cultuur en Media en Kunstgeschiedenis reorganisaties plaatsvinden. De laatste twee studies -Kunsten, Cultuur en Media en Kunstgeschiedenis- zullen waarschijnlijk fuseren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.