Interview

“Ik zie mezelf als beschermer van de rapcultuur”

Angelyrical-holland-in-da-hood
Foto: Nick Dijcks

[dropcap]23[/dropcap] juni 2012, het is een mooie dag vandaag. Vandaag staat het interview met Angelyrical gepland, de meest spraakmakende rapper uit de Holland in da Hood serie van vorig jaar. Een treinreis van 8 uur hebben we over voor de rapper uit Munstergeleen. Is dat sneu? Ja dat is sneu. Maar het was het waard! Angelyrical, door velen verguisd en belachelijk gemaakt, maar vandaag laat hij zich in dit diepte-interview van zijn gevoelige kant zien.

Hoe gaat het nu met je?
Hoe ziet je week eruit?

Best wel druk. Ik heb in een productiehal gewerkt maar heb nou eigenlijk geen baan. Sinds kort ben ik die kwijtgeraakt en met deze maatschappij is het moeilijk één-twee-drie een baan te vinden. Dus nou houd ik me bezig met songs maken en promotie. Ik heb nou ook wat dingetjes voor tv gedaan, waar ik nu nog niks over kan zeggen [Red: reclame voor Krasloten].

Heb je spijt van je deelname aan Holland in da Hood , nu je wat dingen hebt terug gezien?

[pullquote-right]“Wij zijn gewoon genaaid door RTL”[/pullquote-right]

Nee, ik heb geen spijt van de ervaring die ik in Amerika heb opgedaan. Ik voelde me ook thuis in LA. Het is een heftige buurt maar ik ging wel bijvoorbeeld gewoon in m’n eentje door de Hood om sigaretten te halen. Alleen door de montage zagen sommige dingen er soms anders uit dan dat ze waren. Bijvoorbeeld met het speed-daten. We hadden drie dates waarvan de tweede bij mij heel slecht ging. Ze lieten juist die zien waardoor het leek alsof ik niet goed met vrouwen om kon gaan. Terwijl dat wel zo is. Wij zijn gewoon genaaid door de RTL.

Jullie zijn ook vaak belachelijk gemaakt tijdens en na het programma. Wat vind je hier van?

[pullquote-left]”Haters horen erbij, ook al ben je de allerbeste. Ik krijg soms wel vervelende berichten maar ik negeer het.”[/pullquote-left]

Haters horen erbij, ook al ben je de allerbeste. Ik krijg soms wel vervelende berichten maar ik negeer het. Er zijn veel haatcomments over mijn Engelse uitspraak en flow. Maar ik ben ze dankbaar. Ze denken dat ze me pakken maar ik dacht het niet, want nu werk ik eraan. Ik verbeter mezelf elke dag in de studio van 1 uur ’s middags tot 3 uur ’s nachts om de mensen te laten zien wat ik in huis heb en hoe ik echt ben.

Chicks liggen wel aan je voeten nu zeker?

Hehe, ja dat gaat wel goed. Maar ik heb wel respect voor vrouwen. Ik moet wel kijken of dat meisje afkomt op m’n fame of voor wie ik zelf ben.

In De Wereld Draait Door heb je gezegd dat je je herboren voelde na Holland in da Hood. Wat bedoel je daar mee?

Het is grappig dat ik dat toen zei. Ik voel me niet perse herboren maar zie mezelf eerder als een soort van rebel. Blijven vechten en mensen voor je winnen. Ik zie mezelf als beschermer van de rapcultuur en van mijn eigen roem en glorie.

Tot slot, waar liggen jouw ambities? Wanneer ben je tevreden met jezelf?

Ik ben een perfectionist en heb nog veel te leren. Ik ben tevreden als ik straks overal volgeboekt sta, mijn rekeningen kan betalen en leuke dingen kan doen. Het is natuurlijk wel een droom om ooit net zo groot te worden als mijn idool Eminem, maar dat is erg moeilijk. Als ik wereldwijd doorbreek, blijf ik toch mezelf. Als je jezelf blijft word je gerespecteerd, als je verandert in iets anders word je gehaat.

Na afloop spit Angelyrical nog even een rap voor ons, alvorens hij ons weer naar het station brengt. In zijn auto krijgen we nog zijn nieuwste tracks te horen en ook hier is de veelzijdigheid van Angelyrical te horen. Een doorbraak lijkt nog slechts een kwestie van tijd. Eén ding is zeker, deze man komt gewoon echt hard!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.