De Hanzehogeschool kickt off met techno en frieten

De commissie Word Actief van de Stichting Studenten Activiteiten van de Hanze organiseerde dit evenement om het actief zijn naast je studie op een aantrekkelijke manier te promoten. Diverse studie-, sport- en gezelligheidsverenigingen waren met een kraampje present op het plein om nieuwe leden te lokken. Helaas ondervonden deze hevige concurrentie van De Belg, die speciaal voor vandaag Vlaamse frieten op het terrein van de Hanze serveerde.

Ondanks het weer is voorzitter Charlotte Bakker tevreden over de opkomst: ‘’Het kan natuurlijk beter, want het weer werkt niet echt mee, maar tot nu toe is het prima. Je ziet wel dat mensen een beetje schuchter het terrein oplopen, maar ze lopen wel langs alle kraampjes en activiteiten. De vrijdag voor de Kick Off hebben we nog getwijfeld of we het wel door zouden laten gaan in verband met het voorspelde slechte weer, maar het zou gelukkig ’s middags droog worden.’’

Het was inderdaad een komen en gaan van Hanze-studenten op het terrein, die op weg naar college langs de kraampjes werden geleid. Het was wel jammer dat men met de diverse ludieke activiteiten ietwat afgeleid werd van het hogere doel van de dag zelf. Het evenement is een topinitiatief om het actief zijn naast je studie te promoten. Om nog succesvoller te zijn is het misschien een idee om de volgende keer De Belg als extra lokaas tussen de door slechts een handjevol studenten bezochte verenigingskraampjes in te parkeren.