Recensie

Gabriel Iglesias in de Oosterpoort

Op 5 november stond Gabriel Iglesias in de Oosterpoort. De kaarten waren al een tijdje uitverkocht en de grote zaal zou dus helemaal stampend vol zitten. Zo vol bleek dat de voorstelling werd vervroegd.

Voor wie hem niet kent: Deze Amerikaanse stand-up komiek is van Mexicaanse afkomst, wat verscheidene, altijd grappige, immigratie grapjes oplevert. Omdat Gabriel een vrij gezet persoon is, heeft hij zichzelf de bijnaam ‘Fluffy’ gegeven en hier mag hij dan ook graag grappen over maken. Zo heeft hij verscheidene stadia van dik-zijn getypeerd, oplopend van Big, Healthy, Husky, Fluffy, Damn! naar Oh hell no! Naast zijn grote omvang staat hij bekend om zijn kledingstijl, een hawaïaans shirt, driekwart lange spijkerbroek en gympen, en het beheersen van de meest hilarische stemmetjes en geluidjes.

De show werd geopend door Martin Morerno, de beste vriend van Fluffy. Een uur lang werden we vermaakt door het voorprogramma, bestaande uit verschillende komieken en vrienden van Gabriel. Om kwart voor negen betrad eindelijk onze held, Gabriel Iglesias, het podium. Van begin tot eind heb ik gelachen, zo ontzettend hard gelachen. De man maakt zijn naam meer dan waar, hij is enorm grappig en zeer getalenteerd. Hij improviseert er op los en ook parodeert hij een grap van één van de artiesten uit het voorprogramma. Dat laat maar weer zien hoe veelzijdig deze man is.

Dit optreden was zeer geslaagd, mede dankzij het energieke en enthousiaste publiek, maar ook door de andere stijl van grappen maken die Gabriel had aangenomen. Hij maakte een stuk minder grappen over zijn gewicht en gaf er een persoonlijke draai aan door te vertellen over zijn familie. Maar ook kaartte Gabriel onderwerpen over cultuurverschillen op een zeer luchtige en toch realistische manier aan, tot groot begrip en vermaak van het publiek.

Wanneer Gabriel Iglesias de volgende keer weer in de Oosterpoort zal staan weet ik zeker dat het publiek van vanavond er ook weer bij zal zijn en dat het in een rap tempo uitverkocht is. Misschien kan de Oosterpoort Gabriel volgend jaar voor twee avonden boeken? Ik twijfel er niet aan dat beide avonden uitverkocht zullen zijn.

gabriel-iglesias-fluffy-shop-tour

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.