Recensie

The Sweeney

Waar The Sweeney als bad ass film wordt neergezet, kan men niet spreken van een bad ass film. Het verhaal speelt zich af in London, op zichzelf natuurlijk een mooie omgeving om vechtscenes, achtervolgingen, schietpartijen en mooie gebouwen te zien. Ook een mooi recept voor een dertien-in-een-dozijn film.

In The Sweeney schittert Jack Regan (Ray Winstone) als ruwe-bolster-blanke-pit-leider van een politiesquad welke een doorn in het oog is voor de georganiseerde misdaad. Als ook nog blijkt dat Jack zo corrupt is als een lek theezakje zijn de rapen helemaal gaar. Jack naait ook nog vrolijk de vrouw van de toezichthoudende chef die overgaat tot een onderzoek naar hem. Natuurlijk ziet deze chef eruit als een bureauklerk die niets van de straat weet, maar van achter een bureau iedereen binnen de lijntjes wil laten kleuren. Op het klassieke dieptepunt van een film, het 5/8e deel, lijkt het net zich te gaan sluiten, maar toch niet! Tergend en boordevol clichés inderdaad. De hele film is doorspekt met slecht uitgedachte scenes, een standaard verhaallijn en ongeloofwaardig acteerwerk. Echt, ik wilde Jack best geloven, maar het is helaas geen Samuel L. Jackson. Hij heeft meer charisma dan een tuinhek, geloofwaardig deze rol neerzetten was jammer genoeg niet voor Ray weggelegt. Hoewel het zeker niet superslecht was, absoluut niet. Er zaten best goede scenes in en bij tijd en wijlen was het nog wel aan te gluren. Het probleem hier was vooral dat alles gewoon net niet goed genoeg was. Dat kan een keer, dat kan twee keer, maar dan houdt het wel op. Mensen die nooit verrassen zijn niet interessant, net als deze film. Leuk als je Pathé Unlimited hebt, anders lekker overslaan. Een vinger voor de moeite en de goede ambiance in de zaal.

The-Sweeney-poster1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.