Sport

Waarom deze semi-lock down ook positieve dingen met zich mee kan brengen

Zelfs de semi lock-down kan voor ons positieve ‘dingen’ met zich meebrengen. Door verveling worden we allemaal creatiever en gemotiveerd om iets te gaan proberen en daarmee de dag te vullen. Zo ontdek ik dat de wonderen zeker de wereld nog niet uit zijn als het aankomt op mijn sportiviteit.

Nadat er werd aangegeven dat heel Nederland in semi lock-down ging, begon ik in blinde paniek af te vragen wat ik nu met mijn leven zou gaan doen. Studie, werk, sociale activiteiten; alles stond even stil. Wat kan je thuis makkelijk in je kamertje van 12 vierkante meter doen? Sporten natuurlijk. 

Elke dag probeerde ik een kleine workout te doen en dit viel natuurlijk op bij vriendinnen. Zo kreeg ik vragen wat voor workouts ik allemaal deed en of ik dit zou willen opnemen. Ach, waarom ook niet. Met goede moed sprong ik in mijn allerleukste sportoutfit, staart in m’n haar en de camera midden in de kamer tegen een plantenbak aan. Ik had verschillende oefeningen voorbereid op workout muziek. Helaas geen succes. De camera werkte niet mee, ik was constant maar half in beeld. Ik kwam tot de conclusie; niks voor mij. Teleurstelling bij mijn vriendinnen, waarop ik aangaf het wel eens live te willen doen. 

Daar staan we dan, een week later onze eigen workouts op het dakterras uit te oefenen.Via Google Hangouts gaan we live. Laptop geïmproviseerd op een tafel, de in elkaar zakkende loungebank aan de kant en gaan. Drie vriendinnen zijn bereid om mee te doen. En je hebt bijna geen equipment nodig; als gewichten een paar flessen wijn gevuld met water. Met vol enthousiasme werkten wij ze door de workout heen en na afloop waren ze ontzettend enthousiast. 

Nu sta ik bijna elke dag op mijn dakterras workouts te verzinnen en live lessen te geven. Een uit de hand gelopen idee brengt mij tot dat ik twee keer in de week aan het sporten ben. Ik kan mijzelf nog steeds bestempelen als gezelligheidssporter en ik werk indirect aan een summer-body, die hopelijk nog steeds zichtbaar is in 2021. Deze semi lock-down heeft mij dus toch iets gebracht. Wat brengt het jou?