Actueel

Help tijdens de coronacrisis en meld je aan bij Student voor Stad

Oppassen op kinderen van mensen in de zorg, bellen met een oudere in isolatie of even boodschappen voor iemand doen die zijn huis niet uit kan. Tijdens deze bijzondere tijden is het belangrijk dat we elkaar een handje helpen.

Een aantal studentenorganisaties in Groningen heeft het platform Student voor Stad (studentvoorstad.nl) opgezet. Op dit platform kunnen studenten zich aanmelden om iets voor een ander te betekenen tijdens deze coronacrisis. 

Stel je voor dat je ziek thuis zit en je kan je hond niet uitlaten, of zelf geen boodschappen doen.

Tjitske Schokker

Volgens Marten Duit (Student en Stad) is het nu van belang om de handen ineen te slaan. In dit geval hebben studenten en jongeren de sterkste schouders en die moeten niet onbenut gelaten worden. 

Ook mensen die wat hulp kunnen gebruiken kunnen zich aanmelden. “Het is heel vervelend als je nu je huis niet uit kan.” zegt Tjitske Schokker (studentassessor). “Stel je voor dat je ziek thuis zit en je kan je hond niet uitlaten, of zelf geen boodschappen doen. Voor die mensen willen wij een oplossing bieden.” 

Vanuit alle kanten wordt steun betuigd voor dit initiatief. Dylan Gerding (lijsttrekker De Vrije Student) uit zijn waardering voor dit initiatief van Student en Stad. “In deze tijden moeten we samen sterk staan.’’ 

Kun jij iets betekenen voor een ander, of kun jij wel wat extra hulp gebruiken? Meld je dan aan op www.studentvoorstad.nl