Opinie & Debat

Kamercadeautjes: presentjes voor onze parlementariërs!

Van Coca-Cola autootjes tot Lady Gaga Kaartjes en van kippen tot kaartjes voor U2, als politicus word je om de oren geslingerd met cadeautjes. De SK duikelde de lijst op met deze giften en zocht voor jullie de aller-, allerraarste cadeautjes uit!

Thierry Aartsen (VVD) ontving van de VVD fractie in Breda twee kippen ter waarde van 52 euro. We weten niet hoe de waarde van deze kippen berekend wordt, maar we hopen dat het goed gaat met Thatcher en Reagan, althans, we hopen dat ze zo heten.

Mustafa Amahouch (CDA) ontving van KBO Grubbenvorst twee ECHTE Limburgse Vlaaien, eentje met kersen en eentje met abrikozen. De waarde hiervan is onbekend, maar het is wel bekend welke smaken het zijn. Mustafa heeft zijn prioriteiten op orde.

Khajida Arib (PvdA) vond het nodig om te vermelden dat ze een enkele reep Tony’s Chocolonely’s ontving, waarvan de waarde voor haar onbekend is. Meestal staat het wel in de supermarkt, maar afijn. Ook ontving ze van de Statenvoorzitter van Curaçao een pen, waarde wederom onbekend. We vragen ons af of Arib niet gewoon om een pen vroeg van een collega.

Lodewijk Asscher (PvdA) ontving bij zijn ontslag als minister een toezegging om te mogen blijven gymmen op het ministerie van sociale zaken, je moet toch fit blijven als ex-minister. Hiernaast kreeg hij van Johnny de Mol een Eredivisievoetbal ter waarde van 120 euro. Deze gaf hij aan zijn zoontje. Dat vinden wij lief.

Joba van den Berg (CDA) kreeg van studenten van de Hanzehogeschool een doos chocolaatjes voor zijn aanwezigheid, de waarde is hiervan onbekend. We bedanken de cursisten voor hun inzet.

Vera Bergkamp (D66) kreeg een mini tafeltennisset van het NOC NSF met ‘’Netjes, batjes en balletjes’’. De waarde is onbekend, maar ik denk dat de gemiddelde Action daar wel antwoord op heeft.

Roelof Bisschop (SGP) ontving in totaal 3970 euro voor het geven van lezingen. Geld is immers de bron van al het kwaad, dus hoe meer Roelof heeft, hoe minder anderen erdoor verleid kunnen worden, slim! Hiernaast ontving hij een stofzuiger ter waarde van 205 euro, deze liet hij veilen voor het goede doel. Daar mag je van vinden wat je wil.

Monica van den Boer (D66) heeft een geheime aanbidder, kennelijk. Ze ontving namelijk een bosje bloemen van een onbekende gever. Love is in the air, zelfs voor politici!

Eppo Bruins (CU) ontving van Dayseadays een kistje verse vis met een onbekende waarde, gevalletje ‘’Wat lief, maar dat had niet gehoeven’’

Remco Dijkstra (VVD) ontving vier pagina’s aan cadeautjes. Vier. Onder deze dingen vallen ondere andere ‘’Een USB-stick met de waarde van een paar euro’’ een giftbag van de Lidl en een zakje tulpenbollen. Als iemand de integriteit van de VVD in stand probeert te houden, dan is het Remco wel. Leukste was wel de miniatuur vrachtwagen die hij ontving van Coca Cola Enterprises in Dongen: ‘’Voor eigen gebruik gehouden.’’

Zohair El Yassini (VVD) ontving zowel een kaartje voor Rammstein als voor Marco Borsato, hij is de quintessentiële ‘’Ik vind alles wel leuk’’-man.

Tobias van Gent (VVD) heeft twintig exemplaren ontvangen van een boek dat hij zelf geschreven heeft. Deze bureaucratie is zo effectief dat Kafka zich in drievoud omdraait in z’n graf.

Henk Krol (50+) ontving een koolmonoxidemelder en genoeg uitnodigingen voor diners. Helaas zat er geen verjaardagskalender tussen de giften.

Peter Kwint (SP) ontving een hele stapel festivaltickets, waarbij hij dan op de festivals ook nogplaatjes draaide. Verder is de beste man verblijd met stapels metal-cd’s.

Barry Madlener (PVV) kreeg een zak aardappelen. Nice.

Arno Rutte (VVD) kreeg per post een tube tandpasta. Lijkt me niet noemenswaardig, tenzij het de tandpasta is die 10/10 tandartsen aanbevelen.

Madeleine van Toorenburg (CDA) had twee pagina’s aan giften. De meest interessante dingen op die lijst waren een powerbank van de Provincie Groningen (go ons!) en een teddybeer van Amber Alert, wat op z’n minst vreemd is.

Joël Voordewind (CU) kreeg twee tickets voor U2. Arme man.

Geert Wilders (PVV) ontving twee kaartjes voor een concert van Lady Gaga. Het is moeilijk om te bedenken een van de meer fascistoïde parlementariërs losgaat op ‘’Born this way’’ maar hey, misschien bekeert het Little Monster Geert wel tot een gematigdere politieke mening. Tevens hebben we hier meerdere uren om gelachen.

Illustratie door Jelke Ludolphij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.