Cultuur

Kerstwinkels

Sinterklaas is nog niet goed en wel aangekomen of je hoort alweer de eerste kersthits om je heen. Het begint meestal met een subtiel Mariah carey’tje, zogenaamd voor de grap, maar stiekem hebben volgens mij heel veel mensen zin in kerst. Inmiddels komen ook de eerste winkels met hun kerstcollecties, en zoals we bij de SK altijd zeggen, meer glitter is meer beter. Dus zijn we een kijkje gaan nemen bij een winkel met een gigantische kerstafdeling: Tuinland. De kerstafdeling van deze winkel is een uitstapje an sich, maar net zoals de Ikea in de herfstvakantie vergt ook dit enige psychische voorbereiding en overgave.

In de winkel zelf is een apart deel afgezet als een soort Efteling attractie waar je doorheen loopt, en elke kamer heeft een ander thema. Er is een kamer vol roze glitters en een kamer met allemaal donkergroene spulletjes en overal waar je kijkt, is glitter. Wat wil je nog meer.

Kosten noch moeite zijn dit jaar gespaard, er waren zelfs levensgrote ijsberen met een iglo.

Je voelt je alsof je door een Coca-Cola reclame loopt, of in een foute kerstfilm. Het is fantastisch. Dus mocht je niet meer kunnen wachten tot het maatschappelijk geaccepteerd is om elke minuut kerstmuziek op te zetten en je kersttrui uit de kast te trekken, kun je bij Tuinland tot die tijd je hart ophalen.

Foto: Nouschka van der Meij
Foto: Nouschka van der Meij
Foto: Nouschka van der Meij
Foto: Nouschka van der Meij
Foto: Nouschka van der Meij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.