Tien Geboden

De Tien: Exen

De gezonde single man is de lentestop na Valentijnsdag wel weer zat en maakt zich klaar voor de zomer. De sportschool wordt voller en je werkt je uit de naad om in tip-top shape te raken. Allemaal leuk en aardig, maar je hebt er geen fuck aan als je een gekkie tegenkomt. Wij geven je daarom een overzicht van tien soorten gekkies waar je met een grote boog omheen wil lopen.  Zo voorkom je je eigen ex… From hell!

Gekkie nummer 1: de narcist
De narcist besteedt vaak veel tijd in de badkamer en moet het ook hebben van zijn goede looks. Je moet iets hebben om je slechte kwaliteit te verhullen. Je vindt het wel leuk dat hij zoveel praat, tot je erachter komt dat je er nooit een speld tussen krijgt. Hij moet altijd zijn gelijk krijgen en zijn behoeften komen voor jou behoeften. In bed krijgt hij misschien net één reet voor de moeite, maar reken erop dat jij niet klaarkomt.

Gekkie nummer 2: de huilebalk
De huilebalk openbaart zich eerder dan de narcist. In de eerste dates merk je al dat het contact al wat stroever gaat. Elk klein dingetje wordt groot en de huilebalk reageert steeds sneller heftig en emotioneel. Na week 1 wil je het eigenlijk al afbreken, maar er gaat zoveel mis bij diegene dat je hem nog niet wil dumpen. Doe het vroeg en doe het snel, want anders creëer je een scène zoals omstanders het nog nooit gezien hebben.

Gekkie nummer 3: de stalker
De stalker zie je pas nadat je hem gedumpt hebt. Hij was al een beetje eigenaardig en je merkte al wel een paar obsessieve trekjes. Tijdens de relatie merk je er nog niet zo heel veel van, maar achteraf valt alles op zijn plek. Dat je elk uur wel een bericht krijgt van hem, dat hij overal en altijd vraagt waar je bent, en dat je later op elke uitgaansfoto zijn hoofd in het publiek ziet. Starend naar jou. Wil je liever niet, dus begin er niet aan.

Gekkie nummer 4: de psycho
De psycho heeft wel trekken van gekkie nummer 2 en 3, maar deze gaat nog veel verder. Hij manipuleert je aan alle kanten, vertelt verhalen aan je vrienden om je meer van hen af te houden en verziekt elke relatie in je leven. De stalker is passief en doet je niks fysieks aan. De psycho is hier anders in en probeert je fysiek en mentaal te beschadigen. Ze hebben het zelf niet door wat zij doen en dat maakt hen zo gevaarlijk.

Gekkie nummer 5: de houdini
De houdini is niet zo gevaarlijk, maar doet wel waar hij zelf allemaal zin in heeft. Zonder overleg gaat hij een paar weken naar Australië en laat hij helemaal niks van zich horen. De houdini is erg vrij en zegt op bijna alles ja. Feestje? Ja. Sauna? Kom maar op. Triootje? Steek hem er maar in. De houdini is door zijn spontaniteit erg aantrekkelijk, tot hij ook voor jou verdwijnt.

Gekkie nummer 6: de vastklamper
De vastklamper probeert vanaf het begin heel snel te gaan met de relatie. Huisje-boompje-beestje is zijn doel en durft eigenlijk niet alleen te zijn. Hij gaat niet uit en liever überhaupt niet de deur uit. Maar verwacht hetzelfde ook van jou: jij mag helemaal niks meer doen en wordt zelfs agressief als je met iemand anders afspreekt of een feestje bouwt.

Gekkie nummer 7: de loverboi
De loverboi is een persoon die altijd met veel te jonge gasten er vandoor gaat. Vijf of tien jaar verschil in leeftijd is niet raar voor diegene en gaat altijd snel door naar de volgende. Het lijkt een beetje in gedrag op dat van de houdini in dat opzicht, maar de loverboi zoekt steeds de leeftijdsgrenzen op. Pas als je nee zegt, merk je pas waarom hij een ex-from-hell is. Ben je net 17/18 en zit je net op de uni of hogeschool, dan krijg je hier ongetwijfeld mee te maken.

Gekkie nummer 8: het zwijn
Het zwijn staat heel relaxt in het leven. Een beetje te relaxt als je het mij vraagt. Het zwijn is lui en doet liever niets dan dat hij de handen uit de mouwen steekt. Het is letterlijk een zwijnenstal in huis en is daar meer dan tevreden mee. Als je niks door hebt, is het zwijn het gevaarlijkst. Hij steekt jou aan met zijn luiheid en na een paar maanden ben je zelf vet en vadsig. Niet doen dus.

Gekkie nummer 9: de fanaticus
De fanaticus is sowieso wat extremer in het leven. Heeft altijd een erg uitgesproken en waar de loverboi de leeftijdsgrenzen opzoekt, zoekt de fanaticus de sociale grenzen op. Hij laat iets vallen waarvan hij weet dat gevoelig is en buit dit in zijn voordeel uit. Zijn motto is: “I wanna see the world burn” en hij is funest voor je reputatie. Bij vrienden, familie, zelfs bij werkgevers. De fanaticus is immers erg actief op sociale media en is zo ook voor iedereen zichtbaar.

Gekkie nummer 10: jijzelf
In iedereen schuilt wel een gekkie, net als er in iedereen wel een klein Hitlertje schuilt. Misschien las je al iets herkenbaars in de andere typen, maar net als anderen gekkies voor jou zijn, ben jij net zo hard een gekkie voor hen. Iedereen is een ex from hell van iemand en accepteer het feit dat jij, net als ieder ander, bagage heeft. Na dit besef ga je veel relaxter en zonder angsten met een nieuwe scharrel de zomer in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.