Actueel

Geweldsincident in willekeurige kroeg aan de Poele- en/of Peperstraat!

Afgelopen weekend lekte de politie een aangifte over een geweldsincident in een willekeurige kroeg aan de Poele- en/of Peperstraat, de SK zocht de uitbater op en ging in gesprek.

Drie maanden na het gevecht in de kroeg blijkt er bij de politie een lek te zijn geweest wat leidt tot bekendheid van het strafbare feit. De kroegbaas is stomverbaasd dat iemand het wat kan schelen. “Hier komen wekelijks honderden mensen zuipen, natuurlijk gaat het wel eens fout”. Binnen no-time stond er echter een peloton journalisten voor de deur om bij hem verhaal te halen, zonder succes. “Ja, vind je het gek dat ik niet open doe? De kroeg is niet eens open overdag. Ik moet werken tot diep in de nacht”.

De gevolgen zijn groot voor deze willekeurige kroegbaas van deze willekeurige kroeg in de Poele- en/of Peperstraat. Barry en Mientje, zijn trouwe barman en toiletdame, hebben zelfs een Bijzondere Algemene Personeelsvergadering aangevraagd om opheldering over het incident te krijgen en in zowel de gemeenteraad als de Tweede Kamer staan vervelende politici nu al rijenbreed klaar om vragen te stellen. ‘’Dit kan zo echt niet langer.’’ vertelt Jan Ham, nummer 33 van de partij Jezus Leeft aan ons als wij hem vragen naar dit vergrijp. ‘’Er moet gewoon paal en perk gesteld worden aan de invloed van zo’n kroeg op het beeld van Groningen, wat moeten mensen wel niet denken?’’ Een aantal Tweede Kamerleden heeft zelfs de stad opgeroepen om alle banden met de kroeg te verbreken, dit tot grote teleurstelling van de burgemeester, die hier graag zijn vrijmibo hield.

”Hij grapte wel eens dat zijn pilsjes uit een subsidiepotje kwamen.” meldt de uitbater somber terwijl hij zijn glazen poetst.

Bij de garderobe spreken we met iemand die de dag na een mooie avond zijn jas kwam ophalen, maar zijn bonnetje was kwijtgeraakt. We vroegen hem naar deze kwestie: “Ik vind het schandalig hoe die mensen zich gedragen, zijn dit nu de busbestuurders van de toekomst?”.  Op social media zijn de reacties minstens net zo heftig:‘’na het schavot met die armeluiskinderen adners pak ik ze wel aan hahahha’’ typt een gefrustreerde inwoner van Anna-Pauwlona, die in zijn leven nooit in de betrokken kroeg is geweest – noch er ooit naar toe zal gaan.

Nadat we de kroeg uitlopen zien we nog een redacteur van Sikkom in de afvalbak van de kroeg graaien om het overmatig drankgebruik en de stankoverlast van de kroeg aan de kaak te kunnen stellen. Met maarliefst honderd lege plastic bekertjes gaat hij trots op de foto om hopelijk aangehaald te kunnen worden door de nationale media.

Dit stuk is satire, alle gelijkenissen met bestaande gebeurtenissen, personen en willekeurige kroegen in de Peper- en/of Poelestraat zijn volkomen bewust gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.