Cultuur

Lekker SKieten bij Target Lasergame

Soms kun je als redactie elkaar de kop wel inslaan: redacteurs die de deadlines niet halen, kranten die niet rondgebracht worden, bier dat over de vloer van ons kantoor gegoten wordt. Soms kun je elkaar wel schieten. Gelukkig biedt Target Lasergame in Groningen ons die mogelijkheid zonder dat we ons in de illegaliteit hoeven te begeven. Met ons zessen besluiten we de eeuwenoude vete uit te vechten: wie kan er beter lasergamen, mannen of vrouwen? Nadat we ons hippe hesje aangetrokken hebben gekregen met bijbehorende hippe (Spider, Lynx, Fox, Scorpion) en minder hippe (Panda, Baboon) namen, hebben we dertig seconden om ons te verschuilen in het twee verdiepingen hoge complex dat verrassend goed verborgen blijft achter de façade van het zo onschuldig ogende gebouw. De ruimte waarin geschoten wordt heeft alles wat een Call of Duty-map ook heeft: hoekjes om je te verschuilen, kleine richeltjes om overheen te kunnen schieten, doodlopende paadjes, trappen waar je sowieso een paar keer over struikelt en die irritante campers die een hoekje opeisen en schieten op alles dat ook maar durft te bewegen. Maar man, wat is dit intens, heftiger dan je favoriete shooter op topniveau. Na vijf zit je al in een totale staat van paniek blind om je heen te schieten en zoek je met doodsangst en moordlust je ogen de rode lampjes waar je vervolgens al vloekend en schietend op afstormt, alle minutieus van te voren uitgedachte tactieken vliegen pardoes het raam uit zodra de lasers je om de oren vliegen. De intense, dreunende muziek en het vrijwel complete gebrek aan verlichting voegen toe aan de spanning waardoor je zelfs met een verschrikkelijke kater idioot alert bent op elke minieme beweging, elke goed verstopte Darth Vader-pop en elk pulserend lichtje. Je overlevingsinstinct draait overuren terwijl de enige straf voor het geraakt worden een paar minpunten en een flikkerend hesje zijn. Na een kwartier knallen de lampen weer aan, je wordt verwelkomd door een rustgevend tl-licht, de muziek stopt en bezweet, kapot en met een nieuwe dosis achterdocht ontvang je met een pilsje in je handen de uitslag, deze mag je vervolgens meenemen en inlijsten, om jezelf permanent te herinneren aan je falen. Dat terzijde, lasergamen is een heerlijke ervaring voor als je de nodige frustraties kwijt moet voor niet al teveel geld. Doe het voordat je gaat stappen met je vrienden, doe ’t met je jaarclub of van mijn part met je hele studieverenigingen, maar er zijn weinig dingen leuker dan op elkaar skieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.