RecensieSport

Lekker SKeuren

Autorijden: hartstikke leuk en aardig natuurlijk, als je een rijbewijs hebt. Helaas ben ik niet in het bezit van zo’n prachtig bewijsje, dus was ik in de veronderstelling dat ik nooit achter het stuur zou kunnen kruipen. Maar niets is minder waar. Karten biedt de ideale oplossing. Ook helemaal amazing voor mensen die wel een rijbewijs hebben, want: je mag alle verkeersregels aan je laars lappen. Gewoon intrappen dat gaspedaal en gáán.

Eerlijk gezegd was ik een beetje zenuwachtig toen ik die kart in moest. Het enige waar ik aan dacht was: remmen voor de bocht, dan vlieg je er in ieder geval niet uit. Maar toen het startsein eenmaal was gegeven, werd een gevoel mij van mij meester. En ik was niet de enige. Jeetje mina, niemand is nog nooit zo fanatiek geweest als het stel SK-gedelegeerden dat in de kart stapte bij Karting & Bowling Groningen.

Als een stel idioten raceten we over die kartbaan, reden elkaar aan (“sorry dat ik middenop de weg sta, ik was uit de bocht gevlogen”), reden elkaar nog meer aan (“oh god sorry”) en probeerden ons stuur onder controle te houden (“driften is echt fuuuuucking leuk, maar wel een beetje eng”). Wát een adrenalinestoot kregen we met ons allen. Ik voelde me een superheld. Een daadwerkelijke Max Verstappen. Jémig, realiseerde ik me, Verstappen wordt gewoon voor dit betááld. Alleen gaat hij nog duizend keer sneller en zit in een andere auto, maar toch. Fucking tof.

Helaas brak uiteindelijk toch het laatste rondje aan en moesten we stappen. Al stuiterend kwamen we uit de auto. “Jeeeezus wat was dat gaaf,” zegt een van de redacteuren. Daar sluiten we ons allemaal van harte bij aan. Twee uur daarna voelde ik me nog een stuiterbal, een tornado van energie. Zéker doen, dat karten. Je voelt je de koning te rijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.