Tien Geboden

De Tien: #JeSuisVindi

Vindicat is de afgelopen tijd nogal vaak negatief in het nieuws geweest. Voor elke scheet die een lid laat klimt Sikkom in de pen. Hoewel de incidentele sociopaat best even in de schaduw mag worden gezet – op iemands hoofd gaan staan is gewoon geen goed idee – vinden we het ondertussen een beetje overdreven proporties aannemen. Alsof jij en ik af en toe geen streken uithalen die eigenlijk niet door de beugel kunnen. Hier tien dingen waarvoor bestuursbeurzen worden ingetrokken maar die we eigenlijk allemaal doen. #JeSuisVindi

I: Seksisme

Echt wel dat jij met je vrienden ranglijsten hebt gemaakt van de lustobjecten in jouw omgeving. ‘Ik vind Pietje lekkerder dan Henkie’ komt in feite op hetzelfde neer, dus waar hebben we het nog over?  Oké, misschien heb je ze niet gedrukt en verspreid maar dat is natuurlijk een kwestie van roeien met de riemen die je hebt.  

II: Keten in de vreetschuur

Kijk, we zijn allemaal jong geweest. En dan doe je nogal eens rare dingen. Naar de wok gaan bijvoorbeeld, waar niet lekker eten, maar vooral het onbeperkt drinken op de eerste plek stond.  En met wat pilsjes in de man, sneuvelen er dingen van.

 

III: De ekte walk of shame

Een online platform, waarvan wij de naam in onze krant liever niet willen bevuilen, schrijft dat Kermesse de oorzaak zou zijn van de dierentuin in Groningen. Gelukkig is het de rest van het jaar niet anders. Menig vereniging heeft wel een verkleedpartijtje op zijn tijd. Leuk ook als je ze ’s ochtends weer tegenkomt in hun tijgertjesonesie. Kun je lachen.

 

IV: Vier keer per week op (in) de kroeg staan

Zeg nou zelf, doe jij het voor minder?

V: Ontgroeningen

Of je nu met liefde je toyboy ontgroent, of een nieuw huisgenootje een trapadt laat trekken. Elk groepje heeft zijn eigen inwijdingsrituelen. Slaan we doorgaans alleen vaak niet elkaars kop in. Dat dan weer niet.

 

VI: Niet adequaat reageren

Of je nou te lang hebt gewacht met aangifte doen of je moeder terugbellen, regelmatig doen zich situaties voor in je leven waarvan je denkt: hee, dat had ik anders aan kunnen pakken! En dat is wat een mens een mens maakt niet waar? Leren van je fouten en doorrrrrr.

 

VII: De toekomstige bestuurders van dit land zijn

Veel gelezen op Facebook: En dit moet later ons land gaan besturen. Dat klopt, maar niet alleen zij hoor. De rest van de (Groningse) studenten dingt met hun hoge sociaaleconomische status ook mee naar een plekje aan de top.

 

VIII: Van je Stufi op vakantie gaan

Ook profiteren van suikeroompje DUO is niet alleen voorbehouden aan de corpsballen. Ook de gewone student zet af en toe de lening wat hoger om zichzelf te verzekeren van een prijzige cocktail aan een tropisch strand. Stadjers kunnen zich troosten met de gedachte dat we daar de komende 30 jaar nog krom voor liggen.

 

IX: Bierdopjes naar vrienden gooien

Gewoon als ze vervelend doen en voor je huis langs lopen.

 

X: Zwijgcontracten

Binnen onze redactie staat bijvoorbeeld een boete van 50.000 flesjes bier op het doorvertellen van de echte naam van Ben Hard. Maar ook binnen vriendengroepen worden op minder expliciete manieren zwijgcontracten aangegaan. Denk maar niet dat je vrienden je vrienden blijven als je hun geheimen en gênante momenten doorvertelt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.