Actueel

DionySOS

In deze rubriek bekijken we verschillende verenigingen uit onze mooie stad. Ditmaal hebben we contact proberen te leggen met Dionysos. Dat is alleen al een ware krachttoer op zich.

Men heeft een nummer op de site staan waar de vereniging aan is gekoppeld. Ze geven aan op werkdagen bereikbaar te zijn op specifieke tijden. Als je dan op dit soort momenten belt krijg je geen gehoor. Gelukkig kan men de voicemail inspreken om alsnog contact op te nemen. Nadat er een mailtje werd gestuurd naar daadwerkelijk ieder mailadres in de lijst kwam er wel een reactie. Directe quote uit de communicatie van een mailtje:

We hebben inmiddels al jullie voicemails afgeluisterd en weten nog steeds niet waarom we met jullie in gesprek zouden gaan. Het is misschien handig om de insteek van het artikel te vermelden. Een artikel over een vereniging schrijven komt vrij vaag over.
Zou je ons dus wat meer informatie kunnen geven
?”

Als je niet begrijpt wat iemand bedoelt die meerdere keren je voicemail inspreekt is het redelijk galant om even terug te bellen, lijkt me. Er was dus sprake van een misscommunicatie en een moeizame start maar dat siert juist deze vereniging wel weer. “Iedereen doet waar hij of zij zin in heeft en trekt zich niet zoveel aan van wat anderen daarvan denken” zoals de Abactis het zelf omschreef.
Afijn, na deze ietwat frappante start ben ik goed geholpen door de Abactis. Hij vertelde over Dionysos. De vereniging is een speciale toevoeging op de rest van het Groningse studentenleven. Niet de standaard dans- of zuipvereniging maar juist voor de studenten die ook een andere kant van het studentenleven willen zien. Daar waar spelletjes worden gespeeld aan tafels met een drankje erbij. Rustig aan de bar zittend en aan je biertje nippen: dat is Dionysos. De vereniging is eigenlijk een grote vriendengroep met het credo: ‘Alles kan maar niks moet’.
Halfjaarlijks wordt er een verenigingsweekend georganiseerd waarbij ze in stacaravans of huisjes een weekendje weggaan. De nieuwe leden bij Dionysos moeten na een introductieperiode zichzelf voorstellen aan de Senaat en worden ingehamerd tijdens een ceremoniële AV. De vereniging heeft meerdere bars: de filmbar, dansbar en de chillbar. De ene is voor filmavonden, de ander voor feesten en de laatste voor het eten en spelletjes spelen tijdens de soos. Vroeger waren de soosavonden wekelijks maar tijdens een lustrum zijn er wat dingen gesneuveld waardoor deze op dit moment er niet meer zijn.

De spreuk van de vereniging is Aequalitas in Varietate, wat gelijkheid in verscheidenheid betekent. Deze zin zou de vereniging precies omschrijven. Iedereen is namelijk anders dan een ander en dat houdt het spannend. Grotere clichés kun je niet verzinnen. De naam komt van de Griekse god: Dionysos. Hij was de god van de wijn, de natuur, het plezier, de dans, het leven en van onsterfelijkheid. Met deze grootheid als beschermheer van de vereniging kan het natuurlijk niet misgaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.