Cultuur

Culturele Zondag: Tim Hofman doet een boekje open

Tim is helemaal hot en happening. Zo hot en happening dat ook de Studentenkrant er niet omheen kan. Dus, er zat niks anders op. Op de fiets togen wij naar de kerk van Leegkerk. Dat ligt nog verder dan Hoogkerk. De kilometers die wij overhebben voor een stukje poëzie; niet te geloven.

Het is onverwacht druk bij de lezing. Het vermoeden was dat, aangezien de locatie nogal uit elke richting ligt, het een rustige bijeenkomst zou zijn. Niets is minder waar. Voor de ingang staat een rij van mensen zonder kaartje, die hopen dat er uiteindelijk toch nog een plekje vrij blijkt te zijn als de lezing van start gaat.

Voorin de kerk is een klein podium gemaakt, waar een bescheiden tafel met daarop een nog bescheidener bosje tulpen op is geplaatst. Aan de tafel zit onze beste Tim al klaar. Het publiek dat de lezing bezoekt is van alle markten thuis. Er zijn mensen die in de doelgroep 65+ passen, maar er is ook een meisje dat duidelijk nog naar de basisschool gaat. Maar vooral ook erg. Veel. Pubermeisjes.

Tim wordt geïnterviewd door Joost Omen. Joost is een jongeman en dichter die overduidelijk laat merken dat hij niet zenuwachtig is. Hij leunt net iets te nonchalant achterover, stelt dezelfde vragen net iets te vaak en buldert af en toe zo hard in de microfoon dat het pijn doet aan je oren. Tim daarentegen is precies zoals je hem van tv of Youtube kent.

Tussen de vragen door leest Tim af en toe een gedicht voor. In eerdere recensies –door bijvoorbeeld de Volkskrant- is zijn bundel compleet afgekraakt. Het zou niet meer zijn dan een gebundelde verzameling woordgrapjes en -spelingen.

Maar dat betekent natuurlijk niet dat het geen (goede) poëzie is. Sterker nog, misschien heb je pas echt iets bereikt als mensen in discussie gaan. Al is het maar over flauwe grapjes. Daar weten wij bij de Studentenkrant alles van.

Het interview eindigde met een vragenrondje van het publiek, waar de jongste toeschouwer de beste vraag van de middag stelde. En zo weten wij nu; Tims lievelingseten is kip. Wij vonden Tims bundel dus wel leuk, en zijn voordracht ook. Joost wat minder, maar daar valt over te discussiëren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.