Actueel

Kiezeldagen: Unitas

De Kiezeldagen zijn gekomen en gegaan. Terwijl de redactie zichzelf weer bijeen raapt en het aangekoekte bier van hun schoenen poetst is het tijd voor een terugblik op de laatste dag van dit fenomenale stukje Groningse studentencultuur, dat ons nog lang zal heugen. Voor Unitas was het ook een spannende week, zij deden voor het eerst mee aan de Kiezeldagen.

Het pand van Unitas is best prominent. Het ligt welliswaar buiten de grachten, maar als je onverhoopt over de drempel van de voordeur struikelt op weg naar buiten lig je wel in het water. Close enough dus.

Tijdens de kroegentocht op donderdagavond maken wij onze entree en kijken wij handenwrijvend om ons heen op zoek naar buckets die vermeld werden op onze stempelkaart. We sluiten keurig aan in de rij voor bar, maar helaas werd tijdens het wachten besloten de buckets achter een andere bar te maken. Toen we dat goed en wel doorhadden waren we ons plekje -bijna aan de beurt- allang kwijt en besloten we het toch maar bij een biertje te houden. Gelukkig hebben we toch een stempeltje kunnen versieren. De sfeer bij Unitas is fijn. De kroeg is ruim genoeg om zelfs bij drukte jezelf geen sardientje te hoeven noemen. Alleen het rokershok -dat de redactie voor de volledigheid ook even heeft uitgeprobeerd- zou wel iets betere ventilatie kunnen gebruiken.

Heleen Sanders bevestigt het bucketverhaal: ‘Ze gingen razendsnel over de bar.’ Zij zit in het senaat van Unitas en is met de rest van het senaat op deze zaterdag snel in de trein gesprongen voor een weekendje ver weg van alle kiezeldrukte. Enthousiast zijn ze wel ‘We deden voor de eerste keer mee, maar de reacties van zowel leden als externen waren heel positief.’  En dat heeft de drukte ook wel laten merken, de prachtige bandjes die externen moesten dragen waren er binnen no time doorheen.

Unitas sloot de Kiezeldagen relaxed af met een pubquiz, die goedbezocht was en waar de sfeer niets te wensen overliet. Het eindresultaat voor Unitas? Vijftien geïnteresseerden. Is dat veel? Nou, best wel. Tijdens de KEI-week halen ze zo’n 45 nieuwe leden binnen. Bij Unitas kan je alleen lid worden tijden de KEI-week, dus voor deze vijftien is het nog even wachten geblazen. Maar dat mag de pret hopelijk niet drukken.

Dit is jammer genoeg het laatste verslag van de SK over de Kiezeldagen. Het enige wat ons nu nog te doen staat is afwachten of we de kroegentochtprijs in de wacht slepen. Hiervoor is een zekere redacteur nog helemaal naar GSV & ATV gelopen alwaar zij vier shotjes boswandeling moest nuttigen na aan het rad gedraaid te hebben. Was dat het waard? Volgens haar wel.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.