Recensie

Recensie: Overwin de winterdip met Sunday’s

Het is weer december, de tijd van een tekort aan vitamine D en een overschot aan alcohol en vooral veel eten. Voor veel mensen een reden om die #summerbodygoals achter zich te laten, en zich te verstoppen in dikke truien. Heb jij ook last van die winterdip? Wij hebben een mogelijke oplossing voor je gevonden.

Ik werd wakker na een lange nacht in ’t Fust en de kater was behoorlijk aanwezig. Toen bedacht ik om eens iets leuks te gaan doen met mijn leven. Ik wilde weer fit worden en van die beginnende winterdip af! Wat als eerste in me opkwam was een tripje naar een zonnig eiland waar ik niks anders zou hoeven doen dan op het strand liggen en cocktails drinken. Helaas heb ik daar de moneyz niet voor. Daarom nam ik genoegen met het alternatief: de zonnebank!

Daar aangekomen stond er meteen al een lange rij waardoor ik het al bijna weer wilde opgeven. Gelukkig schoot het vrij snel op en kon ik me inschrijven. Mijn huidtype werd getest en ik mocht wachten tot ik aan de beurt was. Helaas duurde dit nog wel een halfuur, ik verbaasde me erover hoeveel mensen hetzelfde prachtige idee hadden als ik. Toen ik eindelijk naar de cabine mocht werden me een paar dingen uitgelegd en toen kon het feest beginnen, 20 minuten onder de zonnebank. Een primeurtje voor mij.

Naast dat je er bruiner van wordt, maakt je lichaam ook vitamine D aan door de zonnebank. In de winter en de herfst is de zonnekracht in Nederland helaas te laag om te zorgen voor voldoende vitamine D. Uit onderzoek is gebleken dat mensen met een lager vitamine D gehalte eerder kans lopen depressief te worden dan mensen met een gezond vitamine D gehalte.

Ik was trots op mijn brakke ik, die met dit idee gekomen was, want ik ben erachter gekomen dat de zonnebank een super anti-kater middel is. Wanneer je dus even geen zin meer hebt in het leven, ga onder de zonnebank en je voelt je gegarandeerd beter! Bij Sunday’s kun je de eerste keer proefzonnen voor maar 7,50. De sessies daarna zijn 10 euro per keer. Doordat mijn hersenen die dag niet optimaal functioneerden is het nog de vraag of het klopt, maar ik heb vernomen dat je korting krijgt bij de Sunday’s wanneer je bij de Basic-Fit sport. Een extra motivatie dus om fit de winter door te komen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.