Tips & Tricks

Tijdelijke studieplekken in V&D

Door het schrijnende tekort aan studieplaatsen in de binnenstad hebben de Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool Groningen besloten om op korte termijn tijdelijke studieplekken te creëren in het voormalige V&D-pand, zo blijkt uit uitgelekte stukken.

De gemeente Groningen benadrukt dat het slechts gaat om tijdelijke werkplekken. ‘Er is een aantal partijen dat een bod heeft uitgebracht op het pand, maar de onderhandelingen zijn nog in volle gang. Tot die tijd werken wij graag samen met de Rijksuniversiteit en de Hanzehogeschool, omdat de gemeente Groningen de leegstand in de binnenstad wil beperken tot een minimum. Daarnaast is dit een perfecte oplossing voor het studieplaatsentekort’, aldus de woordvoerder van de gemeente Groningen.

De verbouwingen zullen naar verluidt aanstaande maandag al beginnen. De gemeente wil daarnaast de student wel op het hart drukken dat het natuurlijk onmogelijk is om een perfecte studiesfeer te bewerkstelligen. ‘Het pand is natuurlijk niet ingericht voor studieruimtes en om een snelle, tijdelijke oplossing te creëren, moet de student wel genoegen nemen met iets minder comfort dan in bijvoorbeeld de universiteitsbibliotheek.’

Sfeerimpressie studieruimtes
Sfeerimpressie studieruimtes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.