Actueel

Lustrum Vindicat kost 320.000 euro te veel

IMG_2956
De vermeende begroting die massaal op WhatsApp wordt gedeeld.

Vindicat heeft het nogal bont gemaakt afgelopen zomer. De eens grootste studentenvereniging van Groningen bestond 200 jaar en vierden dat groots, iets te groots. Want nu blijkt dat de lustrumcommissie een slordige 322.000 euro meer heeft uitgegeven dan gepland.

Op WhatsApp deden de wildste geruchten de ronde. De lustrumcommissie zou een zeer fundamenteel element van de boekhouding vergeten zijn, namelijk de 21% BTW. Daarnaast gingen er foto’s van begrotingen rond, en werd er gezegd dat de Vindicat leden honderden euro’s zouden moeten ophoesten om de grote financiële blamage enigszins te compenseren.

Onduidelijkheid
Volgens de Rector van Vindicat, Marijn Achtereekte, viel het allemaal redelijk mee: ‘We hebben een fantastisch lustrum gehad, maar het is met zo’n 25.000 bezoekers allemaal veel groter en veel explosiever uitgepakt dan waar we op gerekend hadden. Zowel aan de inkomsten als aan de kosten kant stijgen de cijfers dan enorm, en dan moet er geanticipeerd worden. Denk bijvoorbeeld aan meer noodvoorzieningen, het in toom houden van de geluidsoverlast of het beperken van CO2-uitstoot.’

Over alle geruchten zegt hij het volgende: ‘Uiteraard is de lustrumcommissie niet iets belangrijks als de BTW vergeten, en alle leden hoeven natuurlijk niet op te draaien voor dit mooie feest door nog eens honderden euro’s te betalen.’ Wel wordt er nog aan oplossingen gewerkt: ‘We hebben gisteren een vergadering gehad en er zijn veel initiatieven waar nog volop aan gewerkt wordt.’ Welke initiatieven dit zijn wordt niet duidelijk.

Ook over de schuldvraag doet het Vindicatbestuur vaag. Het heeft in ieder geval niet gelegen aan de verantwoordelijken voor de feesten. ’De lustrumcommissie treft geen blaam’, vertelt Achtereekte.

Wat een lustrum moet het geweest zijn. Hopelijk vloeide er champagne uit de tap en werd er om de haverklap met kaviaar gesmeten op de ‘leukste dag van je leven dag’, want dit is in ieder geval een dure grap geweest. Je moet wat over hebben voor het veertigste lustrum van je vereniging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.