Actueel

Het speenvarken van Oranje

Toen ik de beelden van de Oranje-bewoonster zag, die de auto van staatssecretaris Dijkhoff blokkeert, dacht ik even naar een in scène gezet toneelstukje te kijken. De inwoonster heeft een kortpittig kapsel, is tegen vluchtelingen zonder dat met argumenten te kunnen onderbouwen en denkt met schreeuwen haar mening te kunnen geven. Laten we haar dus maar Ingrid noemen. Je weet wel, die van Henk.

Beelden gemist? Hier een korte omschrijving. Ingrid, Oranjenaar in hart en nieren, besluit heel stoer de dienstauto van staatssecretaris Dijkhoff te blokkeren door er voor te gaan staan. ‘Een dikke BMW! Een dikke BMW, jongens!’, roept ze met een triomfantelijke grijns op haar gezicht naar haar mede-demonstranten. Het ongemakkelijke schouwspel verandert al snel in een komedie, wanneer een beveiliger haar rustig voor de auto probeert weg te halen. Door het uitzwenken van haar vlezige armen verliest ze echter haar gewicht en stort ze theatraal ter aarde.

Op de val van Ingrid volgt een gegil waar ik alleen maar aan kan refereren als zijnde het schreeuwen van een speenvarken. Of misschien is de omschrijving zeug meer op zijn plaats, na het zien van haar blote pens. En dat gekrijs van haar, dat maar niet lijkt op te houden. Wat we hier zien is een ontzettend pathetische vertoning die niet zou misstaan op het toneel van de plaatselijke amateurtoneelvereniging.

Ik wil dan ook graag de NOS en RTL bedanken dat zij deze gouden beelden meermaals hebben uitgezonden. Niet alleen hebben zij het Nederlandse volk verblijd met een stukje absurde komedie bij het ontbijt, ook is ons leven verrijkt door drama queen Ingrid. Wat een daverend acteerdebuut! Let op mijn woorden: over een paar jaar sleept ze een Louis d’Or in de wacht.

beeld: NOS

2 gedachten over “Het speenvarken van Oranje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.