Actueel

Slapend rijk

Logeren bij oma'sJe zult je geliefde bed er een paar nachten per week voor moeten missen, maar slapen bij een alleenstaande bejaarde maakt je wel filthy rich. En nee, je hoeft niet eens bij de senior onder de lakens te kruipen.

Een lucratief baantje is voor ons, hardwerkende studenten, moeilijk te vinden. Zestienjarigen pikken het werk achter de toonbank van de Appie in en in de kroegen van de Poelestraat verdien je minder dan dat je er uitgeeft. Bovendien is het überhaupt moeilijk om tijd te vinden voor een baantje, tussen al dat studeren door. Henk de Roos (27) heeft dé oplossing gevonden. Hij reist elke zaterdag- en zondagavond af naar Zuidlaren om daar op een 90-jarige vrouw te passen.

‘Meestal kom ik daar tussen tien en elf ’s avonds aan. Dan haalt mevrouw S. de vijf sloten van de deur en laat ze me binnen’, vertelt de Geschiedenisstudent. ‘Ik krijg een pak koekjes en een fles Rivella en ga dan door naar mijn kamer’. Zo simpel als het klinkt is het ook. Het enige wat Henk hoeft te doen is tukken in de logeerkamer van mevrouw S.. Hiermee verdient hij 30 euro per nacht exclusief reiskosten en ’s morgens staat er zelfs een ontbijtje voor hem klaar. Om een uur of negen gaat hij weer naar huis en heeft hij zeeën van tijd om aan zijn zeer geliefde scriptie te werken.

De grote vraag is natuurlijk: waarom betaalt de 90-jarige bejaarde hem hiervoor? ‘Ze is bang voor inbrekers en ze wil graag dat er iemand is in het geval van een medische nood’, vertelt Henk. ‘Ze heeft iemand die op de andere dagen bij haar slaapt, verder iemand om schoon te maken en iemand om haar rond te rijden; zo voorkomt ze dat ze naar een verzorgingstehuis moet.’

Slapend rijk worden dus. Toch kleven er ook een paar kleine nadelen aan deze rendabele bijbaan. Zo is de zaterdagavond geen garantie meer voor een wilde nacht in de Groningse kroegen. Tegenwoordig ligt Henk namelijk om elf uur in zijn logeerkamer de MB’s van zijn databundel er doorheen te jagen: ‘Geen Wi-Fi daar’. Ook heeft er zich al een verdacht incident voorgedaan in de categorie Paranormal Activity. ‘Tijdens een nacht, rond kwart over vijf, hoorde ik een bons en stond de deur opeens wagenwijd open.’

Henk heeft het voorval gelukkig overleefd en gebruikt zijn nachten bij zijn oppasbejaarde nu om eens goed bij te slapen. Maar hoe kwam Henk eigenlijk bij deze job? ‘Via de Facebookpagina van mijn studievereniging’, vertelt hij. Toch is er voor degenen die hier geen lid van zijn ook nog hoop op een gespekte bankrekening: kijk eens op Marktplaats of heel ouderwets naar de advertenties in de super. ‘Al moet je op zaterdagavond dus wel om kwart over tien al bij feestjes weg’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.